Παρασκευή, 30 Αυγούστου οι βάσεις

16:40 20/8/2013 - Πηγή: Bam

Πλησιάζει η μέρα της κρίσης για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές. Όπως έγινε γνωστό, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 30 Αυγούστου.

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει ; Μακάρι ! Αργότερα από κάθε άλλη χρονιά θα γίνει φέτος η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η μέρα αυτή θα είναι η Παρασκευή, 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα

με πληροφορίες που διέρρευσαν την Τρίτη από το υπουργείο Παιδείας, η ανακοίνωση των βάσεων στην ιστοσελίδα του θα γίνει την προτελευταία μέρα του μηνός, δηλ. στις 30 Αυγούστου.

Αναμένεται μεγάλη πτώση που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.000 μόρια -ιδίως στο 2ο (θετικές επιστήμες) και το 4ο πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες).

Μέτρια θα είναι η «βουτιά» στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

Οι «άτυχοι» της υπόθεσης θα είναι, μάλλον, οι υποψήφιοι του 1ου πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Στο συγκεκριμένο πεδίο θα γίνει μάχη, αφού οι βάσεις εδώ θα σημειώσουν και τη μικρότερη πτώση, άρα ο πήχης θα μπει ψηλά.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα