Παρατάθηκε η υποβολή του Ε9!

15:42 20/9/2013 - Πηγή: Bam

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής του Ε9 που έληγε, κανονικά, σήμερα Παρασκευή, προχώρησε με το … σφύριγμα της λήξης το Υπουργείο Οικονομικών, αφού το Taxisnet ουσιαστικά είχε βγει νοκ-άουτ.

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν οι υπόχρεοι φορολογούμενοι το Ε9. Το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε τελικώς την προθεσμία, που εξέπνεε σήμερα, Παρασκευή. Δεν επρόκειτο για έκπληξη, μια και τα τεχνικά προβλήματα του Taxisnetδεν έλεγαν να το εγκαταλείψουν.

Για να σταματήσει, λοιπόν, η ταλαιπωρία που προκαλούσε η

δυσλειτουργία του συστήματος, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στους φορολογούμενους για την υποβολή του Ε9.

Ήδη, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης είχαν συνολικά υποβληθεί περίπου 800.000 δηλώσεις Ε9, περίπου 300.000 περισσότερες από όσες υπολόγιζε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων άγγιζε τις 100.000 ημερησίως, όταν το προηγούμενο διάστημα δεν ξεπερνούσαν τις 40.000.

Η «υπερφόρτωση» του Taxisnetείχε ως αποτέλεσμα να κάνουν, σταδιακά, την εμφάνισή τους τα προβλήματα.

Σχεδόν καθημερινά φορολογούμενοι που έμπαιναν στο σύστημα έβρισκαν προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών.

Στις περιπτώσεις, όμως, που κατόρθωναν να βρουν τα στοιχεία τους, βρίσκονταν αντιμέτωποι με ακίνητα, άσχετα με όσα είχαν δηλώσει.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο κάθε χρήστης μπορούσε να προβεί σε αλλαγές ή ακόμη και να διαγράψει στοιχεία που δεν ήταν τα δικά του.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα