Πέρασε απ’ την Ημαθία ο Ολυμπιακός

21:52 29/1/2017 - Πηγή: Bam
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο εκτός έδρας 2-1 επί της Βέροιας, που διατήρησε τους πρωτοπόρους στο +13 από τους διώκτες τους στο πρωτάθλημα.

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής η προτελευταία Βέροια φιλοξένησε τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το ματς

Οι
φιλοξενούμενοι όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν δυνατά το ματς παίρνοντας από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Η υπεροχή αυτή μάλιστα μεταφράστηκε σε γκολ μόλις στο 11', όταν ο Σεμπά με ωραία κούρσα και "μπάσιμο" από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα με το εξωτερικό στο ύψος του πέναλτι. Ο Ιντέγε δεν τη βρήκε αλλά η άμυνα απουσίαζε και ο επερχόμενος Φορτούνης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο 22' λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, όταν ο Ιντέγε με μια υπέροχη περιστροφή άδειασε τρεις παίκτες και βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Αντί όμως να τη δώσει στον αμαρκάριστο Σεμπά, προτίμησε να εκτελέσει ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Και ενώ το ματς έδειχνε σε πλήρη έλεγχο από τους παίκτες του Μπέντο, η "ερυθρόλευκη" άμυνα έκανε πάλι το... θαύμα της. Ο Σαρπόνγκ κινούμενος στο όριο, έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και δεν αστόχησε από πλάγια θέση προ του Καπίνο που δεν είχε πλήρη αντίληψη της εστίας του.

Το γκολ αυτό δεν άλλαξε πολλά στο παιχνίδι. Η Βέροια παρέμενε πίσω, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις και δίνοντας γήπεδο στον Ολυμπιακό. Τελικά η μεσοεπιθετική ποιότητα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά και έδωσε το προβάδισμα στους πρωτοπόρους της Super League. Γλυκιά σέντρα του Μάριν από δεξιά στο 35' που έδωσε την ευκαιρία στον Μιλιβόγεβιτς να πετύχει ίσως το τελευταίο του γκολ με τον Ολυμπιακό κάνοντας το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι δεν ανοίχτηκαν, δεν πίεσαν και έδωσαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι συνδυασμοί Μάριν με Σεμπά (50') και Ιντέγε (56') δεν καρποφόρησαν καθώς οι δυο επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να νικήσουν τον Λόπες.

Κάπου εκεί λοιπόν σταμάτησε και κάθε δραστηριότητα άξια αναφοράς στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, αφού δεν είχαμε κάποια άλλη φάση που να σηκώσει τους θεατές από τις θέσεις τους. Μια εύκολη σχετικά επικράτηση του Ολυμπιακού που βρίσκεται πλέον στο +13 από τους διώκτες του (Ξάνθη, Πανιωνιος). Αναφορά πρέπει να γίνει και σε δύο τραγικές αποφάσεις των εποπτών που έκοψαν με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Τόνι Κάλβο της Βέροιας πριν γίνει απειλητικός για την εστία του Καπίνο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (Παπαδόπουλος 78'), Καλί, Στόιτσεφ (Μπελαΐντ 72'), Ασιγκμπά, Κάλβο, Καπετάνος,Σαρπόνγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Μάριν (Ελιουνούσι 61'), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (Καρντόσο 82')
Keywords
Τυχαία Θέματα