«Περσέας και Ανδρομέδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη

12:00 13/11/2013 - Πηγή: Bam

Η δύναμη των αρχαιοελληνικών μύθων ζωντανεύει και αυτόν τον χειμώνα στη θεατρική σκηνή, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Φέτος, λοιπόν, το παραμύθι του Περσέα ξεκινάει από μια χρυσή βροχή που περιέχει μέσα της τον Δία. Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την βασιλοπούλα απ΄ το Άργος , θα φέρει στον κόσμο ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα, το οποίο θα καταλήξει
στη Σέριφο, όπου και θα τους σώσει ένα ψαράς, ο Δίκτης, που θα γίνει και δάσκαλος του μικρού. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια και ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος γεμάτος εκπλήξεις, περιπέτειες και αγωνία…και οδηγεί μικρούς και μεγάλους φίλους στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα ώστε να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή παράσταση. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν ΡουγγέρηΣκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα ΚουλουμπήΚίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος ΓάλλιαςΜουσική σύνθεση-Ενορχήστρωση-Videoart: Αντώνης ΔελαπόρταςΣτίχοι και επιλογή τραγουδιών από την παράδοσή μας: Ανδρέας ΚουλουμπήςΠαίζουν οι ηθοποιοί:Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Νεφέλη Κουλούρη, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Άγγελος Χατζάς. Info:Ίδρυμα Μιχάλης ΚακογιάννηςΔιεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), ΤαύροςΤηλ.: 210 341 8550*Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία καθημερινά στις 10:00.Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00 – 14:00) στο 2155508270 ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:Κυριακή 11:15 & 15:00 TIMΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 12€
Γκρουπ: 10€

Επιμέλεια: Έλενα Αλεξοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα