Πήρε μάθημα από τη Μπάγερν

10:31 26/9/2015 - Πηγή: Bam

Ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός σε άμυνα και επίθεση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη βαριά ήττα με 77-60, για τη δεύτερη μέρα του «Dogus Basketball Tournament» στο Ζαντάρ.


Ξανά εκτός ήταν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ και Μιλουτίνοφ, ενώ κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

O Mατ Λοτζέσκι δεν πήρε

αρκετό χρόνο συμμετοχής, καθώς δέχτηκε ένα χτύπημα στη μέση στο πρώτο ημίχρονο και έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να τον προφυλάξει στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Ως ένα καλό μάθημα για τον Ολυμπιακό είδε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τη βαριά ήττα από την Μπάγερν Μονάχου. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είπε πως η ομάδα του έπαιξε πολύ κακή άμυνα, ενώ θεωρεί πως η έλλειψη ενέργειας λόγω του χθεσινού παιχνιδιού, δεν αποτελεί δικαιολογία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Συγχαρητήρια στην Μπάγερν Μονάχου, άξιζε τη νίκη, έπαιξε καλύτερα. Δεν παίξαμε καλά εμείς, εκτός από το ξεκίνημα στην άμυνα μας. Όσο περνούσε η ώρα, η άμυνά μας γινόταν όλο και χειρότερη, δώσαμε εύκολους πόντους, δώσαμε εύκολα σουτ, εκτός και εντός τριπόντου. Πήραν ψυχολογία και στη συνέχεια μια μεγάλη διαφορά. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα μάθουμε από αυτή την ήττα, είμαι σίγουρος. Πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερα. Σίγουρα δεν είχαμε ενέργεια μιας και παίξαμε και χθες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε πολλούς παίκτες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εμάς. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φτάνει ως το τέλος και στις τρεις διοργανώσεις. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος».

Το ματς


Για άλλη μία φορά, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν… υποδειγματική, ωστόσο όχι τόσο η επίθεση με το σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά να ήταν στο 5-0 υπέρ των Πειραιωτών! Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση μέχρι και περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 8-2, ενώ με τον Τσαϊρέλη στη συνέχεια η διαφορά πήγε ακόμη και στο +7 (12-5). Η Μπάγερν το μόνο που κατάφερε ήταν να διαμορφώσει το 12-8 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ρυθμός του ματς ήταν αργός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό όμως να διατηρεί το προβάδισμά του (19-13). Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες, καθώς με μπροστάρη τον Σαβάνοβιτς –και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των «ερυθρόλευκων- η Μπάγερν πέρασε μπροστά (19-23) στα μισά. Εκτός από την επίθεση, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπέστησαν ένα μίνι «μπλακ άουτ» και στην άμυνα, με τους Βαυαρούς να πηγαίνουν ακόμη και στο +8 (22-30), λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και να διευρύνουν κι άλλο προβάδισμά τους με τη λήξη (24-33).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπάγερν «εκτόξευσε» την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (24-35). Μάλιστα, χάρη στην ευστοχία τους έξω από τα 6,75μ. οι Βαυαροί πήγαν ακόμη και στο +15 (26-41). Με τα τρίποντα των Παπαπέτρου και Αγραβάνη, η διαφορά μειώθηκε (35-45) στα μισά της περιόδου, όμως και πάλι οι… παθογένειες στην άμυνα επανήλθαν, με τους Γερμανούς να κάνουν ένα σερί 12-0 για το +22 (35-57)! Ο Γιανγκ «έσπασε» το ρόδι (37-57), αλλά ο Ρίβερς με τρίποντο στο τέλος διαμόρφωσε το 37-60.

Με δύο καλές άμυνες, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 41-60 στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο ό,τι… έχτισε το… γκρέμισε, με την Μπάγερν να πηγαίνει ξανά την υπέρ της διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (44-68). Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με το… σταγονόμετρο και έτσι οι Γερμανοί δεν πιέζονταν ιδιαίτερα (50-70). Με την εικόνα που είχαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το ματς δεν είχε… γυρισμό και έτσι η ήττα ήρθε με το βαρύ 77-60.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 24-33, 37-60, 60-77

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9 (9 ριμπ.), Παπαπέτρου 11 (3), Στρόμπερι 8 (1), Τσαϊρέλης 5, Τολιόπουλος 2, Αγραβάνης 10 (3), Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Καλαμπόκης, Λοτζέσκι 3 (1), Αθηναίου 9 (1).

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Ρίβερς 6 (2), Τόμπσον 15 (1), Σέλφερθ 6, Ρένφρο 1, Ζίπσερ 5, Σαβάνοβιτς 21 (3), Γκαβέλ 5, Μέιρ, Τέιλορ 11 (2), Μπράιαντ 7 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα