Πρώτος και με διαφορά!

08:30 23/1/2015 - Πηγή: Bam

Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύουν, 48 ώρες πριν τις εκλογές, τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις. Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται από 4,4% έως και 9,9% ενώ το ερώτημα που μένει να απαντηθεί στις κάλπες της Κυριακής είναι η αυτοδυναμία.

Σε πρώτο

πλάνο της αντιπαράθεσης αναδεικνύεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδεχθεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων με όρο να παραμείνει σε πρόγραμμα στήριξης. Παράλληλα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί θετικά και η αξιολόγηση από την τρόικα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κρατά εκτός της νέας εποχής για το ευρώ», είπε από τον Πειραιά ο Αντώνης Σαμαράς. «Όλοι γνωρίζουν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός συμπαρατάχθηκε με την κ. Μέρκελ» απάντησε η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «η διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, έχει ήδη ξεκινήσει».

Πέφτει την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής περιόδου: Σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό του “Τάε κβο ντο” στο Φάληρο μιλάει απόψε ο Αντώνης Σαμαράς. «Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη» διαμήνυσε από την Ομόνοια ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η χρήσιμη ψήφος είναι στο ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί το αντίβαρο και τον εγγυητή», τόνισε Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το δίλημμα «αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας» έθεσε από το Αιγάλεω ο Πάνος Καμμένος.

Διπλή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Υπάρχουν λύσεις που το παλιό πολιτικό σύστημα, ή τις αγνοεί ή δεν τις ψάχνει» ανέφερε από την Αγία Βαρβάρα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στην ανάγκη δημοψηφίσματος, ως πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση, αναφέρθηκε εκ νέου ο Γιώργος Παπανδρέου, από το Ηράκλειο Κρήτης.

Σχέδιο δολοφονίας του Χριστόδουλου Ξηρού είχαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αποκάλυψε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, επειδή τον θεωρούσαν «συνεργάτη της Ασφάλειας» και «προδότη».

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα. Από το 2006 οπότε ανέβηκε στο θρόνο, επέδειξε ζήλο για μεταρρυθμίσεις, που είχαν στόχο τη συμφιλίωση της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά θα είναι καλός στην Αττική, γρήγορα, όμως, θα χαλάσει και θα βρέξει. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους δεκαοκτώ βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα