«Πρωτοβρόχια» τρομοκρατίας

09:16 2/9/2013 - Πηγή: Bam

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τον «παγιδευμένο» φάκελο με παραλήπτη ανώτατο δικαστικό, που είχε χειριστεί θέματα τρομοκρατίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την ανάφλεξη του φακέλου.

Ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπουν στην Αντιτρομοκρατική πίσω από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου αργά το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι ανώτατου δικαστικού, στο Χολαργό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φάκελος βρισκόταν μέσα σε ένα ντοσιέ. Αυτό περιείχε αυτοσχέδιο μηχανισμό

ανάφλεξης με πυρίτιδα κυνηγετικού φυσιγγίου και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ.

Ως αποστολέας αναφέρονταν οι «Γιατροί του Κόσμου». Παραλήπτης ήταν δικαστικός που έχει χειριστεί υπόθεση τρομοκρατίας. Ακολούθησε έκρηξη την ώρα της παράδοσης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αρχικά το ντοσιέ έπιασε στα χέρια της μία κυρία γειτονικού διαμερίσματος. Στη συνέχεια το παρέδωσε στον δικαστικό. Εκείνος είδε τον φάκελο και για κάποιο λόγο τον θεώρησε ύποπτο. Τον πέταξε μακριά και πράγματι, μόλις έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Τα υπολείμματα μεταφέρθηκαν για ανάλυση στα εργαστήρια της Ασφάλειας. Όπως έγινε γνωστό, ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει πολλές ομοιότητες με άλλους παγιδευμένους φακέλους.

Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι «Πυρήνες της Φωτιάς» σε συνεργασία με την οργάνωση «FAI- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία».

Η συγκεκριμένη βρισκόταν πίσω από την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Επίσης, η FAIείχε τοποθετήσει βόμβες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος, ενώ είχε εξαπολύσει εμπρηστική επίθεση σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα