Σαμαράς : Αποφάσισε πλειστηριασμούς ακινήτων

15:02 22/8/2013 - Πηγή: Bam

"Κεραμίδα" Σαμαρά σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που παλεύουν, για έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, να επιβιώσουν. Με απόφαση του πρωθυπουργού, την Πέμπτη, δόθηκε το πράσινο φως για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, από τις αρχές του 2014.

Το παίρνει πάνω του ο Σαμαράς! Ανακοίνωσε "ξεπάγωμα"των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, παρότι πριν από 48 ώρες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αναστέλλονται. Συγκεριμένα, μετά από συνάντηση διάρκειας 2,5 ωρών με τον αντιπρόεδρο

της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενζέλο, το μεσημέρι της Πέμπτης, ανακοίνωσε ότι συμφώνησαν στις κατασχέσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι πλειστηριασμοί θα γίνουν στις αρχές του ’14 και θα αφορούν, κυρίως, επιχειρηματίες και εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι "η πρώτη κατοικία των αδύναμων πολιτών θα προστατευθεί απολύτως".

Εξελίξεις, σημειώθηκαν την Πεμπτη και στο ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης. "Μία νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι απαραίτητη μετά το 2014", δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ.

Ωστόσο, απορία για τις αντιδράσεις της Αθήνας εξέφρασε η Άγγελα Μέρκελ σε γερμανική εφημερίδα.

Όχι, όμως, εύλογη απορία, αφού όπως εκτιμούν Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι, νέα δάνεια θα εκτόξευαν ακόμη περισσότερο το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα