Σάρωσε το ελληνικό ομόλογο!

11:55 10/4/2014 - Πηγή: Bam

Τρία δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,95% άντλησε το πρωί της Πέμπτης το ελληνικό Δημόσιο, κατά την διαδικασία έκδοσης 5ετούς ομολόγου, για πρώτη φορά μετά την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ανάρπαστο έγινε την Πέμπτη το 5ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, η έκδοση του οποίου σηματοδότησε την επιστροφή της Ελλάδας στις

αγορές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, που μεταδίδουν το Bloomberg, η Wall Street Journal και το Reuters, η χώρα μας άντλησε 3 δισ. ευρώ με απόδοση 4,95%.

Το βιβλίο προσφορών, που άνοιξε στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ, με την συμμετοχή 550 επενδυτών, και έκλεισε στις 11:30 π.μ.

Προεκλογικό πυροτέχνημα χαρακτήρισε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την έκδοση του ομολόγου.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση μιλάει για αλλαγή σελίδας και ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, συνεδριάζει το Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου επικρατούν ήπιες ανοδικές τάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει αυτή την ώρα (11:46) άνοδο σε ποσοστό 0,35% και διαμορφώνεται στις 1.298 μονάδες.

Εντυπωσιακός είναι, ωστόσο, ο τζίρος, ο οποίος πλησιάζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την επιστροφή της χώρας στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά τον αποκλεισμό της.

«Σήμερα βγήκαμε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στις διεθνείς αγορές δανεισμού. Σε λίγο θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτού του καταλυτικού εγχειρήματος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Ζάππειο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα