Σε κλοιό χιλιάδων απεργών η Αθήνα!

13:47 4/2/2016 - Πηγή: Bam

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας. Περίπου 35.000 εργαζόμενοι –σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, δίνουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο πλαίσιο της Γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Να ρίξουν με ημιφορτηγό την κεντρική καγκελόπορτα του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης επιχείρησαν
νωρίτερα διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τρόλεϊ, ΟΣΕ και προαστιακός. Έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τραμ. Μέχρι τις 4 το απόγευμα θα λειτουργεί το μετρό. Ακυρώσεις πτήσεων -Χειρόφρενο στα ταξί -Δεμένα και την Παρασκευή τα πλοία στα λιμάνια.

Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικηγόροι. Επίσης, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και φοροτεχνικοί. Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα ακόμη, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών. Κλειστά και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Aμετακίνητοι στις θέσεις τους όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, παραμένουν οι αγρότες. Το Πανελλήνιο Συντονιστικό αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής της Κοιλάδας των Τεμπών. Κλειστή παραμένει η Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, καθώς και η παλαιά εθνική.

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Χίλτον όπου συνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών στο περιθώριο της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης των τελευταίων ετών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κρίσιμη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο των δανειστών.

«Απέρριψα αμέσως τον Σεπτέμβριο του 2011 την πρόταση Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ που θα οδηγούσε στην επάνοδο σε μια δραχμή που θα έμπαινε σε περιδίνηση αλλεπάλληλων υποτιμήσεων με αντίστοιχη μείωση του πραγματικού εισοδήματος και του επιπέδου ζωής των πολιτών» δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πρόταση συνεπαγόταν επιβολή αυστηρών capital controls, μετατροπή των καταθέσεων από ευρώ σε υποτιμημένες δραχμές με εξαίρεση ποσά έως περίπου 3.000 ευρώ ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Νέες εκλογές στην Ελλάδα βλέπει η γερμανική εφημερίδα Bild. Επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες την διάλυση της Βουλής, με τις κάλπες να τοποθετούνται χρονικά το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα στο Λονδίνο ο έλληνας Πρωθυπουργός, ενώ θα λάβει μέρος και σε πενταμερή συνάντηση, στο περιθώριο της διάσκεψης δωρητών για την Συρία.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις στην Αττική οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.


Keywords
αθηνα, capital controls, αλέξης τσίπρας, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, διαδηλωσεις, θεσσαλονικη, ηλεκτρικος, ΟΣΕ, προαστιακος, λεωφορεια, τραμ, μετρο, ταξι, φαρμακοποιοι, σόιμπλε, δραχμη, βενιζελος, capital, εκλογες, ελλαδα, bild, τσιπρας, βουλη, καλοκαιρι, μερκελ, δεη, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, κλειστα επαγγελματα, απεργιες σημερα, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια μμε, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, απεργια βενζιναδικα, καιρος, εκλογες 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, αλέξης τσίπρας, αυτοδιοικηση, γενοπ, εθνικη, λονδινο, πλαισιο, σημερινη, υψος, bild, capital, ανγκελα μερκελ, ασφαλιστικο, αττικη, εβδομαδες, βενζιναδικα, βραδυ, βρισκεται, γιατροι, δυναμικο, ευρω, εξελιξη, ετων, εφημεριδα, ζωης, εμποροι, μειωση, πλοια, συρια, σόιμπλε, τοπικη αυτοδιοικηση, χρονικα, data, πληροφοριες, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα