ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

11:49 2/10/2015 - Πηγή: Bam

Η ομάδα του Πειραιά, κατάφερε μετά από δώδεκα αποτυχημένες προσπάθειες να φύγει όχι μόνο αλώβητος με ισοπαλία, αλλά νικητής σε αγγλικό έδαφος!

Θύμα του η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, τη χρονιά που ο Αλσατός τεχνικός συμπληρώνει 19 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο των κανονιέρηδων. Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός μετά την οδυνηρή πλην αναμενόμενη ήττα στην πρεμιέρα από την Μπάγιερν στο Φάληρο, κλήθηκε

να αντιμετωπίσει την έτερη χαμένη του έκτου ομίλου.

Όπως είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς, η Άρσεναλ δεν είχε την πολυτέλεια δεύτερης συνεχόμενης απώλειας βαθμών μετά το εις βάρος της 2-1 στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό. Όλοι μας βρεθήκαμε προ εκπλήξεως βλέποντας τις συνθέσεις των δύο ομάδων.

Ο Μάρκο Σίλβα άφησε στον πάγκο τον Μαζουακού περνώντας στο αριστερό άκρο της άμυνας το "πολυεργαλείο" Σαλίνο και δίνοντας φανέλα βασικού στον Σεμπά. Από την άλλη, ο Βενγκέρ έκλεισε μια ωραία θέση στον πάγκο για τον τεράστιο Πετρ Τσεχ αφού προτίμησε τον Οσπίνα. Αυτή η κίνηση είχε επαναληφθεί και κόντρα στην Ντιναμό και δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν υποτιμήθηκαν Κροάτες και Έλληνες ή αν απλώς ο Κολομβιανός πορτιέρο θα παίζει μονίμως βασικός στα ευρωπαϊκά ματς. Θα το διαπιστώσουμε με την Μπάγιερν...

Οι "ερυθρόλευκοι" πατούσαν μια χαρά στο χορτάρι του "Εμιρέιτς", όπως συνηθίζουν άλλωστε. Η αγγλική ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν αλλά ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Φελίπε Πάρντο έπειτα από σουτ στο ημικύκλιο της περιοχής και κόντρα σε κάποιο "αγγλικό" πόδι.

Πριν προλάβουν ωστόσο να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Θίο Γουόλκοτ ισοφάρισε. Με λύπη δηλώνω ότι η αδυναμία μου, ο Ρομπέρτο, έφερε ευθύνη για το γκολ και μπορούσε κάλλιστα να αποσοβήσει το 1-1. Δεν πειράζει καθόλου εντούτοις, διότι ένα πεντάλεπτο μετά ο Φορτούνης είδε την μπάλα να περνάει την γραμμή από το κόρνερ που επιχείρησε και φάνηκε γιατί έπρεπε ο Οσπίνα να βρίσκεται στη θέση του Τσεχ. Με το σκορ στο 1-2 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Σίλβα πέρασε τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον στη θέση του Ιντέγε για να "φρεσκάρει" τη γραμμή κρούσης της ομάδας του, κίνηση η οποία τον δικαίωσε περίτρανα στη συνέχεια. Τα "σύννεφα" και η παγωμάρα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο Βόρειο Λονδίνο και η Άρσεναλ το γνώριζε αυτό.

Έκλεισε στα μετόπισθεν τον αντίπαλό της καθώς έπρεπε να ισοφαρίσει πάση θυσία και μάλιστα τάχιστα. Το πέτυχε με σκόρερ του Αλέξις Σάντσες με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Κατ' εμέ, αναπόφευκτο... Αλλά το γεγονός ότι στην αμέσως επόμενη φάση οι Πειραιώτες ανέκτησαν ξανά το προβάδισμα με "σεντερφορίσιο" τελείωμα του "Φίμπο" δείχνει πως ο Ολυμπιακός είχε το μέταλλο κορυφαίας ευρωπαϊκής ομάδας. Αυτό, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μελέτησε εξονυχιστικά το παιχνίδι, κέρδισε στα ίσια τον Βενγκέρ και γενικά κάνει μια πάρα πολύ καλή διαχείριση του ρόστερ του με ευστοχότατες επιλογές. Του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και είναι στο χέρι του να συνεχίσει την θετική εικόνα της ελληνικής ομάδας.

Τώρα, στην Ευρώπη υπάρχουν αμέσως προσεχώς τα δύο σερί ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στα οποία ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια απωλειών, εάν επιθυμεί να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το 2016. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να σπάσει μια παράδοση που βρίσκει την Άρσεναλ πάντα στην κληρωτίδα της φάσης των "16". Αν είναι να σπάσει λοιπόν, ας γίνει φέτος. Γι' αυτό, χαριτολογώντας, ευχόμαστε καλή τύχη στην Μπάγιερν στα δύο συναπτά παιχνίδια με τους Άγγλους...

Keywords
Τυχαία Θέματα