Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής η Αγγελική!

15:34 2/3/2015 - Πηγή: Bam

Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας η νεαρή Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως βασικός συνδετικός κρίκος του Χριστόδουλου Ξηρού με τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Η 22χρονη συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα, στην οικία της μητέρας των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, έγκλειστων μελών των «Πυρήνων».

Με μπαράζ νομοσχεδίων την τρέχουσα εβδομάδα «απαντά» η κυβέρνηση στις ασφυκτικές πιέσεις των πιστωτών για χρηματοδότηση έναντι

μεταρρυθμίσεων που θα έχουν, όμως, συμφωνηθεί. Πρώτο χρονικά θα έρθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου που θα αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στη συνέχεια θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις, των 100 δόσεων, της προστασίας πρώτης κατοικίας και του ανοίγματος της ΕΡΤ.

Ξεκάθαρη απάντηση Βαρουφάκη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ που μέσω των Financial Times πρότεινε άμεση εκταμίευση μέρους από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ που απομένει από το τρέχον πρόγραμμα με αντάλλαγμα τη λήψη μνημονιακών μέτρων. «Η εντολή της 25ης Ιανουαρίου ήταν η άρνηση του Μνημονίου» υπογράμμισε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Οικονομικών και διαμήνυσε ότι «αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση της λιτότητας τότε δεν θέλουμε τη δόση».

Δυσαρέσκεια για τους ελληνικούς χειρισμούς και κυρίως προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, εξέφρασε για πρώτη φορά επίσημα το Βερολίνο. «Έχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να ερωτηθεί η Αθήνα αν είναι έτοιμη να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας».

Κατηγορηματικός όσον αφορά στην καταβολή των συντάξεων της τριετίας 2015 – 2017 εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι «τα διαθέσιμα των ταμείων επαρκούν» καλώντας όποιον «έχει αντίθετη άποψη να το αποδείξει».

«Δεν υπάρχει πλέον τρόικα» είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Στρατούλης. «Υπάρχουν», είπε, «οι θεσμοί με τους οποίους μιλάει ο υπουργός Οικονομικών. Συμπλήρωσε δε, ότι ως αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν θα στείλει κανένα νομοσχέδιο για έγκριση μιας και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Διεκόπη για τις 23 Μαρτίου προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα, η δίκη της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα με την παρουσία 14 κατηγορουμένων. Με την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο διεκδικεί 234 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα προχώρησαν, από το πρωί, οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη στην Κέρκυρα. Ζητούν την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του οικισμού στις 176 οικογένειες, διαδικασία η οποία εκκρεμεί από το 2010.

Ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του Μπόινγκ της “Malaysia Airlines” στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό με 239 επιβαίνοντες, οι αρχές της Αυστραλίας προανήγγειλαν τερματισμό των ερευνών αναζήτησης της χαμένης πτήσης.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος θα είναι και αύριο Τρίτη στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα