Στις 11:00 η κηδεία του Παύλου Φύσσα!

10:03 19/9/2013 - Πηγή: Bam

Στις 11:00 π.μ. της Πέμπτης η κηδεία του Παύλου Φύσσα στο Νεκροταφείο του Σχιστού. Το πρωί του Σαββάτου θα απολογηθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του 34χρονου αντιρατσιστή στο Κερατσίνι.

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και οργής θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Νεκροταφείο Σχιστού, η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Το πρωί του Σαββάτου θα απολογηθεί ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς,

που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον αντιφασίστα μουσικό, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Τη δολοφονία ομολόγησε ο ίδιος ο Γ. Ρουπακιάς, αφού συνελήφθη από μία γυναίκα αστυνομικό. Ωστόσο, αν και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, και ότι επισκεπτόταν τα γραφεία της έως και 10 φορές το μήνα, άλλαξε την αρχική του κατάθεση.

Συγκεκριμένα τώρα υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον 35χρονο Π. Φύσσα.

Στην πρωινή εκπομπή του Megaμίλησε ο πατέρας του Π. Φύσσα. Μεταξύ άλλων είπε : «Θέλω να μάθω το όνομα του ατόμου που τηλεφώνησε στον χρυσαυγίτη και του είπε να εκτελέσει το γιό μου».

Εν τω μεταξύ, στην εισαγγελία οδηγείται την Πέμπτη ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Μαζί του η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, η οποία επιχείρησε να απομακρύνει από το σπίτι τα αντικείμενα που συνδέουν τον 45χρονο άνδρα της και δράστη με τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, ένα συγγενικό της πρόσωπο για ψευδορκία.

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί και σήμερα στο Κερατσίνι και τη Νίκαια.

Αρχικό σοκ και έντονη ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την πολιτική δολοφονία στο Κερατσίνι. «Να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή» ζητά η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή βρίσκονται εκτός συνταγματικού τόξου» είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

«Όποιος εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοναζιστές είναι επικίνδυνα ανιστόρητος και πολιτικά ανόητος», σχολίασε ο «καραμανλικός» Ευάγγελος Αντώναρος.

Την ίδια ώρα όλο και πιο έντονος γίνεται ο προβληματισμός στην Ευρώπη για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Μεγάλα ΜΜΕ σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την είδηση της δολοφονίας του αντιρατσιστή Π. Φύσσα.

Χαρακτηριστικά η γαλλική Liberationαναφέρει : «Η Δημοκρατία πεθαίνει στη χώρα που γεννήθηκε…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα