Στο χέρι του η πρόκριση

08:06 21/4/2013 - Πηγή: Bam

Η αποστολή του Ολυμπιακού, επέστρεψε χθες στις 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα και οι παίκτες πήραν ρεπό από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ούτως ώστε να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν.

Ο πέμπτος προημιτελικός με την Αναντολού Εφές προγραμματίστηκε από την Ευρωλίγκα για την προσεχή Παρασκευή (26/04) και το τζάμπολ στο ΣΕΦ θα γίνει στις 21:45. Προ αυτού, οι «ερυθρόλευκοι»

έχουν αύριο (18:00) το ματς με τον Πανελευσινιακό, για την 24η αγωνιστική της Α1, καθώς δεν τέθηκε θέμα αναβολής.


Ο Ολυμπιακός…κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας προηγείται 2-0 με πλεονέκτημα έδρας και θα παίξει την πρόκριση σε πέμπτο παιχνίδι.

Μία ανεπιθύμητη πρωτιά για τους πρωταθλητές, που δεν έχουν παρά να μαζέψουν τα… κομμάτια τους από τον τέταρτο αγώνα και να συγκεντρωθούν στον τελικό της Παρασκευής. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν βαρύ με τους παίκτες να ξεσπούν στους… εαυτούς τους, όμως γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να κάνουν, για να μη χάσουν αυτό που, βάσει εικόνας, δικαιούνται.

Θα χρειαστεί η άμυνα να ανέβει ένα επίπεδο, τα ριμπάουντ να μην καταλήγουν με τόση ευκολία στα χέρια των παικτών του Μαχμούτι, τα κορμιά να μπαίνουν πιο δυνατά στη μάχη και να βρεθούν και άλλοι πρωταγωνιστές.

Ενας από αυτούς, είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν σκιά του εαυτού του, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως στο πέμπτο ματς, θα είναι ο γνωστός Σπανούλης που θα οδηγήσει την ομάδα στην πρόκριση.

Είναι επίσης αναγκαίο να βοηθηθεί περισσότερο από Πάουελ και Σερμαντίνι ο Χάινς, που είναι η μοναδική απειλή κάτω από το καλάθι, αλλά είναι αδύνατο να τα βάζει συνέχεια και με επιτυχία, με ψηλότερους από αυτόν παίκτες.


Αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει (αυτός που ήταν στα δύο προηγούμενα ματς, στο ΣΕΦ), έχει το πάνω χέρι κόντρα στην Εφές, πόσω μάλλον όταν το ματς-πρόκρισης θα γίνει μπροστά σε δώδεκα χιλιάδες φίλους του.

Η ιστορία θα δείξει αν οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν αυτά που πρέπει, ώστε να μετατραπεί σε «ζήτω» η έκφραση «κρίμα» που έβγαινε από τα χείλη τους το βράδυ της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα