Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης!

09:58 11/11/2013 - Πηγή: Bam

Για την υπόθεση της περιβόητης «μίζας» από τη Siemens, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη, παραπέμπεται σε δίκη ο Τάσος Μαντέλης, τη Δευτέρα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, τη Δευτέρα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ξέπλυνε»

χρήματα που είχε λάβει από τη Siemens για την υπογραφή σύμβασης του ΟΤΕ, τα έτη 1998 και 2000.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση άλλα τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τους :

* Γεώργιο Τσουγκράνη, επιχειρηματία και κουμπάρο του Τάσου Μαντέλη

* Αντωνία Μάρκου, εφοριακή υπάλληλος

* Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδας, και

* Αριστείδη Μαντά, συνεργάτη του πρώην υπουργού

Από την πλευρά του ο κ. Μαντέλης θα υποστηρίξει ότι τα χρήματα που έλαβε από τη Siemens, ήταν προεκλογική χορηγία εν όψει των εθνικών εκλογών του 2000.

Ωστόσο, το παραπεμπτικό βούλευμα υπ’ αριθμόν 1828/2013, αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρίας συνολικό ποσόν 450.000 γερμανικών μάρκων.

Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS ο Γιώργος Τσουγκράνης, συγκατηγορούμενος και κουμπάρος του κ. Μαντέλη.

Το «δωράκι» της Siemems Γερμανίας στον τότε υπουργό Μεταφορών επί κυβέρνησης Σημίτη, αφορούσε την υπογραφή της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα