Σύγκρουση τρένων στο Ρουφ - 5,1 R στη Χαλκίδα!

10:04 18/11/2014 - Πηγή: Bam

* Σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με συρμό του Προαστιακού σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9.00 το πρωί της Τρίτης στο Ρουφ. Από τη σύγκρουση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ η γραμμή τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας.

* Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά τεσσάρων λεπτών, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο στο βόρειο Ευβοϊκό, 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην Αττική, ωστόσο

δεν προκάλεσαν ζημιές.

* Δύο απόψεις εκφράζουν οι σεισμολόγοι : Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι οι δύο δονήσεις στην βόρεια Εύβοια ήταν και οι κύριες, ενώ ο καθηγητής σεισμολογίας Πάνος Τσελέντης συνέστησε παρακολούθηση με προσοχή του φαινομένου.

* Νέα εμπλοκή φαίνεται να έχει προκύψει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έχει ζητήσει να μειωθούν σε 72, και παράλληλα να θεσπιστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το θέμα θα εξετάσουν την Τρίτη, ΣαμαράςΒενιζέλος, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη.

* Παραλίγο τραγωδία σε κέντρο διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη: Δέκα θαμώνες τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά χθες βράδυ, όταν από άγνωστο λόγο κατέρρευσε η ψευδοροφή του καταστήματος.

* Αποκλείουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα αλλοδαπός ναυτικός ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που «έδεσε» χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Νέα οικονομική ενίσχυση, στο μεταξύ, για την καταπολέμηση της ασθένειας στην ανατολική Αφρική, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Επίτροπος της Κομισιόν Χρήστος Στυλιανίδης.

* Μικρής έκτασης επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη φετινή πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές, γεγονός που την καθιστά από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων.

* Ένα αυγό στο κεφάλι (!) δέχθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ στην Πράγα όπου έφθασε για την επέτειο της «Βελούδινης Επανάστασης». Ωστόσο, στόχος του δράστη δεν ήταν ο Γκάουκ αλλά ο Τσέχος ομόλογός του Μίλος Ζέμαν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τσεχίας.

* ΚΑΙΡΟΣ : Καλός θα είναι σήμερα Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ηλιοφάνεια στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα