Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για τρεις Βρετανούς!

09:20 15/2/2016 - Πηγή: Bam
Συναγερμός στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη στον Έβρο, τριών βρετανών υπηκόων κουρδικής καταγωγής, που προσπάθησαν να μεταφέρουν μέσω της χώρας μας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και χρηματικά ποσά, μέσα σε δύο τροχόσπιτα. Η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης τους απήγγειλε κατηγορίες μεταξύ άλλων για συμμετοχή
σε εγκληματική οργάνωση και σε τρομοκρατικές πράξεις.

Απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με τα Σκόπια διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ως μέσο πίεσης στην Αθήνα για το προσφυγικό ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη. Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική τότε, όλο και λιγότεροι θα πάρουν τον δρόμο δηλώνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιδρά στη δράση των Κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία» απάντησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους. Πιέσεις στην Άγκυρα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των κουρδικών δυνάμεων άσκησαν Ουάσιγκτον και Παρίσι.

Τις περαιτέρω κινήσεις τους αποφασίζουν σήμερα το βράδυ οι αγρότες στην Νίκαια της Λάρισας ενώ το μεσημέρι συνεδριάζουν οι αγρότες της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης. Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη. Το μεσημέρι θα κλείσουν τα Μάλγαρα, όπως και το τελωνείο στον Προμαχώνα.

Σε συναγερμό τέθηκαν τα ξημερώματα οι αμερικανικές αρχές, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κοντά στο αεροδρόμιο του Αλμπουκέρκι. Η βόμβα εξουδετερώθηκε έγκαιρα από πυροτεχνουργούς.

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό που μετέφερε ψάρια (!) στην εθνική οδό Ναυπλίου – Μυκηνών. Τραυματίστηκε η συνεπιβάτης του ΙΧί, ενώ Τροχαία και Πυροσβεστική υποχρεώθηκαν να μαζέψουν επίσης και τα... ψάρια από το οδόστρωμα.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος στην Αττική. Μέχρι 22 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα