Θέμα ημερών (ίσως και ωρών...) η Συμφωνία!

08:43 24/4/2015 - Πηγή: Bam

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ξαναρχίσει η ροή χρήματος προς την Ελλάδα διαβεβαίωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τον Αλέξη Τσίπρα στην διάρκειας 55 λεπτών συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για κλείσιμο ενδιάμεσης

συμφωνίας μέχρι το τέλος Απριλίου.

Τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Απαντώντας, αμέσως μετά, σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Ολάντ κάλεσε την Ελλάδα να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Η μέχρι τώρα πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο του έκτακτου Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. Να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του ευρώ για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ζήτησε από τους ομολόγους του, χθες, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τριπλάσια κονδύλια, ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ το μήνα, αποφάσισαν να διαθέσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για έρευνα και διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο. Στα σχέδια των Ευρωπαίων είναι και η ανάπτυξη συνοριακών υπαλλήλων στις χώρες της περιοχής.

Επιστροφή των πινακίδων ΙΧ σε όσους ιδιοκτήτες τις έχουν καταθέσει, με ελαστικότερους όρους, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή. Τα απολεσθέντα έσοδα από τα χαμένα τέλη κυκλοφορίας υπερβαίνουν τα 770 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία.

Από το μακρινό 2012 ήταν τελικά η συνέντευξη σε αυστραλιανή εφημερίδα, που μετέδωσε ως καινούργια το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, στην οποία ο Γιάννης Βαρουφάκης έκανε λόγο για «παραλογισμό στις απαιτήσεις της Τρόικας», για περαιτέρω λιτότητα και συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα. Με νεότερο τηλεγράφημα το ΑΠΕ ακύρωσε το αρχικό, όμως η συνέντευξη είχε ήδη κυκλοφορήσει.

Βαριές κατηγορίες για παρεμβάσεις στην ανατολική Ουκρανία ανταλλάσσουν ΗΠΑ και Ρωσία. Η Μόσχα καταγγέλλει πως αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται και εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στη ζώνη συγκρούσεων. Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει τις κατηγορίες πως το Κρεμλίνο εξοπλίζει και ενισχύει τους φιλορώσους αντάρτες.

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων απέκτησε το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έναντι των Εργατικών, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου στη Βρετανία.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες παροδικές νεφώσεις, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα