Τιτίβισμα γιοκ στην Τουρκία!

09:47 21/3/2014 - Πηγή: Bam

Σε πλήρη απαγόρευση της πρόσβασης στο Twitter προχώρησε την Παρασκευή η κυβέρνηση Ερντογάν, μετά τις νέες αποκαλύψεις σκανδάλων διαφθοράς στα οποία πρωταγωνιστεί ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Εξαπλώνεται το κύμα λογοκρισίας στην Τουρκία, καθώς εδώ και λίγες ώρες, και κατόπιν οδηγίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σταμάτησε η πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στο Τwitter. Τη σχετική εντολή έδωσε η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης, εξυπηρετώντας τα σχέδια Ερντογάν που βρίσκεται στη δίνη αποκαλύψεων για σκάνδαλα διαφθοράς.

Μετά

τον εξοστρακισμό του YouTube, για 2,5 χρόνια (!) έως την 1η Νοεμβρίου του 2010, λόγω της ανάρτησης βίντεο που πρόσβαλαν τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, «πάει» και το Twitter, και έπεται, όπως φαίνεται, το Facebook.

Προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθούσε, και φυσικά (…) πριν την εισαγγελική εντολή, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας :

«…Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Ερντογάν είχε βάλει στο στόχαστρο το Twitter, ήδη, από πέρυσι το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, χαρακτηρίζοντάς το ως «κακό μπελά…».

Ωστόσο, μάλλον έγινε πιο απειλητικό, καθώς, τόσο το Τwitter, όσο και τα YouTube και Facebook, γίνονται «αγωγοί» κακών ειδήσεων για την κυβέρνηση, με σχεδόν καθημερινές αποκαλύψεις υποθέσεων διαφθοράς, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις ηχογραφημένες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα, ακούγονται, επίσης, στενά συγγενικά πρόσωπα, και άμεσοι συνεργάτες του επίδοξου … Σουλτάνου της Τουρκίας.

Μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου, ο Ερντογάν έχει απειλήσει να πατήσει delete και στο Facebook…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα