ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...του Μίτσελ

10:32 15/7/2014 - Πηγή: Bam
O Mιτσελ προανήγγειλε και παιχνίδι με 3 στόπερ κι η «SD» ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ... ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.

«Περνάει από το μυαλό μου να παίζουμε με τρεις αμυντικούς πίσω». Τάδε έφη Μίτσελ στη συνέντευξη που έδωσε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στο Ζέεφελντ. Αφορμή ήταν ο Αμπιντάλ. Για πού τον υπολογίζει. Στόπερ ή μπακ. Με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει μια ακόμα διάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα. Τρεις στόπερ λοιπόν. Ενα σύστημα που
φάνηκε από το Μουντιάλ που μόλις ολοκληρώθηκε ότι ίσως και να είναι το σύστημα των επόμενων ετών. Το εφάρμοσαν εξαιρετικά η Ολλανδία, το Μεξικό και η Χιλή. Ενα 3-5-2 ή 5-3-2 ή 5-4-1 ή 3-4-3 αν προτιμάτε.

Η βάση είναι η ίδια. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί πίσω. O Ολυμπιακός έχει τους παίκτες και να το κάνει. Βεβαίως για την ώρα ο Μίτσελ δεν το έχει δείξει ούτε μία φορά στις προπονήσεις. Και γι' αυτό θα επιχειρήσουμε να μπούμε στο μυαλό του για το πώς σκέφτεται να το εφαρμόσει στον φετινό Ολυμπιακό. Αρχικά στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Η λογική λέει πως θα το κάνει με Αμπιντάλ, Σιόβα, Μανωλά (ή Αβραάμ εάν πουληθεί ο Μανωλάς) και στον πάγκο ο Αυλωνίτης. Εχει ενδιαφέρον το ποιος από τους τρεις θα είναι στο κέντρο της τριάδας, μια και θα χρειάζεται να παίρνει και μέτρα στο γήπεδο. Λογικά αυτό μπορεί να το κάνει εξαιρετικά ο Σιόβας ο οποίος έχει πολύ καλή τεχνική.

Στα μπακ τώρα λίγο-πολύ ο Μίτσελ εξήγησε για το ποιοι κάνουν γι' αυτήν τη δουλειά. Ο Χοσέ Χολέμπας και ο Αρτούρ Μασουακού για τ’ αριστερά (πολύ πιθανό να είναι και οι δύο στην ομάδα) και από τα δεξιά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποκτήθηκε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ένα μπακ που είναι σαφώς πιο επιθετικό από τον Σαλίνο. Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα εφαρμόσει αυτό το σύστημα πιο πολύ στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, αλλά δεν αποκλείεται εάν βρει τη φόρμουλα ο Μίτσελ και το σύστημα δουλέψει ρολόι να το δούμε και εντός συνόρων. Αλλωστε, η Γιουβέντους έβγαλε έτσι πέρυσι όλη τη σεζόν…

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ

Ο ρόλος του Σάμαρη

Σε αυτό το σύστημα είναι απαραίτητο να υπάρχει και ο παίκτης κοντά στα στόπερ για την πρώτη πάσα και να δημιουργεί παιχνίδι για την ομάδα.

Ο Τσόρι δεν είναι σε ποδοσφαιρική ηλικία πλέον για να κατεβαίνει τόσο χαμηλά (τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι Πίρλο) και ο Μίτσελ φαίνεται να τον θέλει πιο κοντά στην περιοχή και για την ώρα αυτήν τη συγκεκριμένη δουλειά μπορούν να την κάνουν δύο παίκτες.

Ο Παϊτίμ Κασάμι (με τα όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα) και ο Ανδρέας Σάμαρης. «Ακόμα και στο τέλος της χρονιάς που δεν έπαιζε, ήταν εξαιρετικός. Είναι ένας εξαιρετικός άνδρας και θα γίνει ξανά ένας βασικός παίκτης για εμάς», είπε προχθές στην συνέντευξή του ο Μίτσελ για τον διεθνή μέσο των «ερυθρολεύκων».

ΤΑ ΜΠΑΚ ΧΑΦ

Η διαφορά των Ομάρ και Μασουακού...

Αυτές κι αν ήταν ψαγμένες λύσεις. Κομμένες και ραμμένες γι' αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μίτσελ. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι πολύ επιθετικό μπακ, μπορεί να παίξει εξίσου καλά και ως χαφ και ως εξτρέμ. Το δήλωσε και ο ίδιος μετά το πρώτο φιλικό με την Κράσνονταρ. Το ίδιο και ο Αρτούρ Μασουακού για τον οποίο ο Ολυμπιακός έκανε κόλπο γκρόσο μια και τον πρόλαβε (;) από τη Μαρσέιγ (η υπόθεσή του παραμένει ανοιχτή). Τρομερά γρήγορος, καλά ανεβάσματα ακόμα καλύτερες σέντρες. Περίπτωση κι αυτή σαν του Ομάρ απλά στ’ αριστερά. Το εντυπωσιακό είναι πως μιλάμε για έναν 22χρονο (Ομάρ) κι έναν 20χρονο (Μασουακού)!

ΕΞΤΡΕΜ

Λείπει ή όχι ο Κάμπελ;

Εάν ο Ολυμπιακός παίξει αρκετά παιχνίδια με τρεις πίσω, ίσως και να μη χρειάζεται άλλο εξτρέμ. Αλλωστε και από πλευράς «ερυθρολεύκων» τονιζόταν πως εάν προκύψει κάτι στη συνέχεια θα το κοιτάξουν, αν και το πιο πιθανό είναι να γίνει τελικά μεταγραφή. Πάντως, ήδη ο Μίτσελ έχει τους Ντοσεβί, Κολοβό, Φουστέρ (που μπορεί να παίξει) και φυσικά τους δύο μικρούς μπακ. Βεβαίως ο Ισπανός τόνισε στη συνέντευξη πως «θα μας άρεσε να βρούμε άλλον έναν Κάμπελ. Ψάχνουμε ακόμα και είναι δύσκολο να τον βρούμε»

.

ΠΟΥΛΙΔΟ

Ο ρόλος του Μεξικανού

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και το θέμα του έχει μπλεχτεί πάλι από την ομάδα του, εντούτοις ο Πουλίδο φαίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο για το σύστημα που θέλει να παίξει ο Μίτσελ. Κι αυτό γιατί ο Πουλίδο ήταν στην εθνική του ομάδα η οποία έπαιζε το 3-5-2. Και είχε διπλό ρόλο. Και ως φορ αλλά και πίσω από το φορ. Οσο τουλάχιστον έπαιξε στα φιλικά ο νεαρός επιθετικός μια και στο Μουντιάλ δεν αγωνίστηκε λεπτό.

Keywords
Αναζητήσεις
τι συστημα παιζει ο στραματσονι?, στραματσονι συστημα
Τυχαία Θέματα