Του καρφώθηκε στο κεφάλι σιδηρόβεργα κι επέζησε!

13:11 22/2/2016 - Πηγή: Bam
Από τα πλέον ανεξήγητα, αλλά πάνω από όλα ανατριχιαστικό, αυτό που συνέβη σε έναν Ινδό οικοδόμο στο Μουμπάι. Μία παχιά μεταλλική ράβδος διαπέρασε το κρανίο του, ευτυχώς, χωρίς να τον σκοτώσει.

Με μία μεγάλη σιδερένια ράβδο, μήκους 2 μέτρων, καρφωμένη στο κεφάλι του … διακομίστηκε στο νοσοκομείο ινδός εργάτης οικοδομής στο Μουμπάι.

Ο Μοχάμεντ Γκουντού ανακάτευε το τσιμέντο σε νεοαναγειρόμενο κτίριο κοντά στην πόλη.

Ξαφνικά μία μακριά σιδηρόβεργα έπεσε από υψηλότερο σημείο και τον τρύπησε στο δεξιό μέρος του κρανίου του.

Τον χτύπησε, δε, με τέτοια δύναμη, η ράβδος
που διαπέρασε το κεφάλι του από μπροστά και εξείχε από το πίσω τμήμα, σαν σουβλάκι.

Ως εκ θαύματος, ο εργάτης επέζησε αφού, βέβαια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του μεταλλικού αντικειμένου.

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες φωτογραφίες μετά το ατύχημα, αλλά και οι ακτινογραφίες, όπου φαίνεται η σιδηρόβεργα μέσα στο κεφάλι του.

Όμως, σώθηκε χάρις στην πεντάωρη επέμβαση των γιατρών να ανοίξουν το κεφάλι του και να τραβήξουν έξω τον μεταλλικό εισβολέα.

Τώρα, ο Μ. Γκουντού νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία, παρόλο που έχει παρουσιάσει παράλυση στην αριστερή πλευρά του σώματός του.

Ωστόσο, οι γιατροί αισιοδοξούν ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα ανακάμψει πλήρως.

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, νευροχειρουργός Μπατούκ Ντιγιόρα, παραδέχθηκε ότι :

«Είναι πράγματι θαύμα που ο άνθρωπος επέζησε. Ήταν δύσκολη χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό που βοήθησε να σωθεί ήταν το γεγονός ότι επλήγη η λιγότερο ζωτική περιοχή του εγκεφάλου του».

Όπως εξήγησε, «πρόκειται για μια περιοχή που δεν ευθύνεται για γνωστικές, κινητικές ή αισθητηριακές λειτουργίες και δεν έβλαψε ζωτικές αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα στον εγκέφαλο…».

Συγκλονισμένοι δηλώνουν ακόμη οι συνάδελφοι του Μ. Γκουντού, οι οποίοι ήταν μπροστά στο ατύχημα.

Λένε, όμως, ότι είναι ο φίλος τους είναι δυνατό παλικάρι και θα γίνει απολύτως καλά.

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα