Τραγωδία στην Ερμιόνη!

09:11 24/3/2015 - Πηγή: Bam

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την προσάραξη αλιευτικού σκάφους τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Ερμιόνης. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, ενώ οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Την κοινή θέληση να υπάρξει συνεννόηση ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα επιβεβαίωσαν από το Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για το επίμαχο θέμα της χρηματοδότησης η Άνγκελα

Μέρκελ επανέλαβε ότι οι θεσμοί θα αποτιμήσουν τις μεταρρυθμίσεις, παρέπεμψε για αποφάσεις στο Eurogroup και τόνισε ότι θέλει την Ελλάδα να είναι μία εύρωστη χώρα.

Πρέπει να επιλύσουμε τις διαφορές που έρχονται από το παρελθόν όπως το θέμα του δανείου της Κατοχής και των επανορθώσεων ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας προς την γερμανίδα καγκελάριο. Ζήτησε τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Siemens, απάντησε ότι δεν πήγε στο Βερολίνο για να ζητήσει χρήματα, και προανήγγειλε εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής.

Τίποτα νέο δεν προέκυψε από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και κάλεσε την κυβέρνηση να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια -όπως είπε- έχει δημιουργήσει. Πέρυσι ο κ. Τσίπρας έλεγε “κάντε πίσω κ. Μέρκελ”, επισήμανε σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι». «Ας μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα» απάντησε στις επικρίσεις ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Την άμεση εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, που θα ξεμπλόκαραν τη ροή χρημάτων προς την Ελλάδα, ζήτησε η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εμφανίσθηκε έτοιμος να χαλαρώσει τη θηλιά της «ασφυξίας» εάν υπάρξει θετική αξιολόγηση.

Πέντε συγκεκριμένες απαντήσεις σε δημοσιεύματα για την υπόθεση των επαναπροσλήψεων και το δικηγορικό του γραφείο, έδωσε -με αναλυτική ανακοίνωσή του- ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, προαναγγέλλοντας αγωγές. «Ο στόχος δεν είμαι εγώ» αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η «επίθεση» εναντίον του στόχο έχει να πλήξει την κυβέρνηση στο βασικό της πλεονέκτημα, «την ηθική υπεροχή έναντι των κυβερνήσεων της διαπλοκής».

Καταργείται η αναπλήρωση χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων μέσα στις διακοπές του Πάσχα, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη. Το υπουργείο προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, ενδεχόμενη απώλεια διδακτικών ωρών θα αντιμετωπίζεται μέσα από περικοπή εκδρομών και αξιοποίηση των σχολικών εορτών.

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 10 π.μ. στην λεωφόρο Αμαλίας και τους γύρω δρόμους, λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα υπάρξουν και την Τετάρτη, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης.

ΚΑΙΡΟΣ: Θα διατηρηθεί άστατος στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα