Ξένα ΜΜΕ : «Ελεύθερος ο Λίβυος πρωθυπουργός»!

13:48 10/10/2013 - Πηγή: Bam

Προς χάπι-εντ το θρίλερ με τον Αλί Ζεϊντάν. Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, που κρατήθηκε γι’ αρκετές ώρες από ενόπλους, φαίνεται να απελευθερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Φανατικοί ισλαμιστές, μυστικοί πράκτορες και ειδικές δυνάμεις του Στρατού έγιναν ένα «κουβάρι» στη Λιβύη. Όλα άρχισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ένοπλοι απήγαγαν τον πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν, κάτω από μυστηριώδεις

συνθήκες. Ξαφνικά λιβυκές πηγές διέρρευσαν πως αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι.

Την είδηση της απελευθέρωσης του Αλί Ζεϊντάν, επιβεβαίωσε υπουργός της κυβέρνησης της χώρας, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Στις 7.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) λιβυκά αλλά και διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι μέλη ένοπλης οργάνωσης απήγαγαν τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο με τρία άτομα εισέβαλαν τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Αλί Ζεϊντάν και με την απειλή όπλων τον οδήγησαν σε άγνωστο προορισμό.

Ωστόσο οι πληροφορίες σχετικά με την τύχη του πρωθυπουργού και την ταυτότητα των ενόπλων, επέτειναν τη σύγχυση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, μετέδωσε ότι συνελήφθη από την υπηρεσία δίωξης εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η κυβέρνηση αρχικά διέψευσε την είδηση του πρακτορείου, χαρακτηρίζοντας το γεγονός της αρπαγής ως «εγκληματική πράξη».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος πραγματικά βρισκόταν πίσω από την ενέργεια αυτή.

Πάντως, κάποια σχέση με την υπόθεση της προσωρινής (;) κράτησης του Αλί Ζεϊντάν πρέπει να έχει η αποκάλυψη ότι είχε συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη σύλληψη, πριν λίγες ημέρες, ενός καταζητούμενου από το 1998 για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα