Ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στην Μέρκελ!

11:38 13/9/2013 - Πηγή: Bam

Αντιδράσεις προκαλεί ο Πέερ Στάινμπρουκ. Ο υποψήφιος του SPDκαι αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογής της 22ας Σεπτεμβρίου για την καγκελαρία, φωτογραφήθηκε να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Έκπληξη σε πολιτικούς φίλους και αντιπάλους επιφύλασσε ο Πέερ Στάινμπρουκ, στην τελευταία στροφή πριν ανοίξουν οι γερμανικές κάλπες. Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, απαθανατίζεται στο εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο.

Ο 66χρονος πολιτικός, που θα τεθεί σε

εννέα ημέρες αντιμέτωπος της Άνγκελα Μέρκελ, παραχωρεί συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο, Σάββατο σε ένθετο περιοδικό της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung».

Στο αυριανό πρωτοσέλιδο ο Στάινμπρουκ ποζάρει κάνοντας άσεμνη χειρονομία, υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο.

Το περιοδικό που φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές της προεκλογικής κούρσας, τους κάλεσε να κάνουν διάφορες χειρονομίες, σε μία διαφορετική πρόταση, που σίγουρα αποφορτίζει την πολιτική ένταση και παράλληλα επικερδή για το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης.

Άραγε, γιατί επέλεξε ο Στάινμπρουκ να δείξει το μεσαίο δάχτυλο ;

Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο δημοσιογράφος της «S-Z» που πήρε τη συνέντευξη.

Προκάλεσε τον αρχηγό του SPDνα απαντήσει σε εκείνους που αρέσκονται να τον θυμούνται για τις … γκάφες που έχει διαπράξει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μάλιστα, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στον Πέερ Στάινμπρουκ με προσωνύμια όπως : «Gaffe Peer» («γκαφατζής Πέερ») «Problem Peer» («Προβληματικός Πέερ»), «Peerlusconi» («Πεερ-λουσκόνι»).

Στους αποδέκτες της χειρονομίας θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η Άνγκελα Μέρκελ.

Στο μυαλό του Στάινμπρουκ η «σιδηρά» καγκελάριος φαντάζει και ίσως αποδειχτεί στις 22 του μηνός, ένα πολύ υψηλό εμπόδιο για να το περάσει.

Εξάλλου, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός αρχηγός έχει δώσει και στο παρελθόν δείγματα του εκρηκτικού του ταπεραμέντου, στο μόνο που μπορεί να ποντάρει για να κεντρίσει, κάπως, το ενδιαφέρον των Γερμανών ψηφοφόρων.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα