Ζήσε Μάη μου!

08:42 15/4/2015 - Πηγή: Bam

Απίθανο να αποφασιστεί εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις. Μάλιστα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες είπαν στη γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” ότι η απόφαση αποδέσμευσης της δόσης θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου.

Τέσσερα άμεσα μέτρα λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα μας. Έπειτα από

μακρά σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε να παραχωρηθεί άσυλο σε όσους Σύρους πρόσφυγες το δικαιούνται. Επίσης, να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις υποδοχής, και να τεθεί το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα τουλάχιστον 400 πρόσφυγες από τη Λιβύη, συνέβη τη Δευτέρα ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας, αποκαλύπτει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Save the Children”, επικαλούμενη μαρτυρίες επιζώντων. Ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνονται δεκάδες παιδιά.

Να καταργηθούν οι ποινές που επιβάλλονται σε όσους αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων ή καταλαμβάνουν δρόμους και σταθμούς διοδίων, ζητούν με τροπολογία τους στη Βουλή, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πράσινο φως» στην ιδιωτικοποίηση των μαρίνων δίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ορίζει, ωστόσο, ότι η ιδιοκτησία των τουριστικών λιμένων παραμένει στην κυριότητα του Δημοσίου και οι μισθωτές δεν μπορούν να αξιώσουν δικαίωμα κυριότητας ή άλλα «εμπράγματα δικαιώματα».

Δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα γίνει αύριο, Πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος για την επέτειο Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά το πρωί και λιακάδα μετά στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα