Ζητείται αισιοδοξία!

15:16 21/1/2014 - Πηγή: Bam

Απαισιόδοξοι και ανασφαλείς οι Έλληνες! Αβεβαιότητα για το παρόν και για το μέλλον αισθάνεται το 75% των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πρόσφατη (8-13 Ιανουαρίου) έρευνα της Public Issue έδειξε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν περιμένουν πολλά από το κράτος και η τάση τους είναι να το απαξιώνουν. Στην ίδια έρευνα το 70% εκτιμά ότι τα πράγματα

πηγαίνουν «στη λάθος κατεύθυνση», και παράλληλα δεν βλέπει έξοδο από την κρίση.

Σχεδόν 120 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, η έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ).

Η έρευνα δείχνει ότι σε ποσοστό 75% οι πολίτες δηλώνουν ανασφαλείς και το 70% εκτιμά ότι τα πράγματα πηγαίνουν «στη λάθος κατεύθυνση».

Για τη διάρκεια της κρίσης, το 9% θεωρεί ότι θα διαρκέσει ακόμη τρία χρόνια, το 3% ακόμη τέσσερα χρόνια, το 15% ακόμη πέντε χρόνια, το 22% από έξι έως 10 χρόνια και το 29% περισσότερα από 10 χρόνια.

Όσον αφορά το μέλλον τους, το 75% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια, ενώ σιγουριά εκφράζει το 22%. Το αξιοσημείωτο 70% θεωρεί ότι «στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», το 22% «στη σωστή κατεύθυνση», ενώ το 5% εκφράζει ουδετεροποίηση.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, οι ερωτηθέντες απαντούν:

· Οργή/ αγανάκτηση το 31%

· απογοήτευση το 14%

· ανησυχία/ άγχος το 13%

· ντροπή το 10%

· λύπη/ στεναχώρια το 7%

· αδιαφορία το 2%

· τίποτα από όλα αυτά το 2%

· όλα αυτά το 18%

Εν συνεχεία, το 43% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ό,τι πέντε χρόνια πριν, έναντι του 26% που εκτιμά το αντίθετο.

Όσο για το ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, το ερωτηθέν κοινό δηλώνει:

· «καμιά από τις δυο» το 41%,

· «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%,

· «το κέντρο» το 1%.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα