Президент Джордж

Για να μην υπάρχουν… άγνωστες λέξεις, επειδή φαντάζομαι δεν είναι πολλοί (κι εγώ από τη μετάφραση του Google το έγραψα) μυημένοι στη ρωσική γλώσσα, ο τίτλος σημαίνει "Πρόεδρος Γιώργος". Κι επέλεξα τα ρωσικά, αφού ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος εξελέγη με ποσοστά… Μπρέζνιεφ.

Τυχαίο; Δεν νομίζω!... Όταν 96% αυτών που ψήφισαν επιδοκίμασε την πολιτική της ομοσπονδίας, ουδείς

δικαιούται να φέρει αντίρρηση. Βεβαίως, την ίδια στιγμή, "συνεργάτες" αιτιολογούν την απόφαση να δουλέψουν εκτός των τειχών της ομοσπονδίας, επειδή έχουν να πληρωθούν έναν χρόνο.

Οικονομικά η πολιτική της ομοσπονδίας έχει αποτύχει, αφού οι διαιτητές (και είναι γνωστό αυτό) είναι απλήρωτοι, οι ομοσπονδιακοί προπονητές αν δεν είναι απλήρωτοι είναι κακοπληρωμένοι, οι κριτές παίρνουν (αν και όταν) ψίχουλα.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα είδαμε πώς λειτούργησε φέτος, που όλες οι Εθνικές πήγαν καλά τους. Εξαιρείται η Εθνική Νέων Γυναικών, που κατάφερε να ανεβεί στην Α' κατηγορία και ως εκ τούτου πέτυχε στην αποστολή της, παρότι δεν είναι επιτυχία να επιστρέφεις εκεί όπου έπρεπε να ανήκεις.

Τα πρωταθλήματα είναι κάτι παραπάνω από υποβαθμισμένα, έχουν γίνει κληρώσεις με ομάδες - σφραγίδες, που δεν θα μετέχουν. Το κύπελλο θα ξεκινήσει κι όποιος θέλει να βγάλει σίγουρα χρήματα από το στοίχημα (αυτό που ενοχλεί τον πρόεδρο, αλλά που πάντα στις εκδηλώσεις του έχει εταιρίες στοιχήματος χορηγούς), ας ποντάρει ότι το 20-0 θα είναι το συχνότερα εμφανιζόμενο σκορ.

Η συνολική εικόνα είναι εικόνα αποτυχίας και είμαι ανοιχτός σε κάθε αντίθετη πρόταση, σκέψη, παρατήρηση, την οποία (στείλτε μου στο mail) θα δημοσιεύσω χωρίς απάντηση, χωρίς επεξεργασία. Αν με αυτά τα δεδομένα παίρνει 96%, αν πλήρωνε στην ώρα του, οι Εθνικές πήγαιναν… τρένο και τα πρωταθλήματα ήταν υγιή, πόσο θα έπαιρνε;

Είναι πρόδηλο πως η ψήφος στον "μεγάλο" είναι ανεξάρτητη από επιτυχίες ή αποτυχίες. Είναι δεδομένη, είναι αυτονόητη, είναι επιβεβλημένη. Όπως φώναζαν παλιότερα για τον συγχωρεμένο τον Νίκων Αρκουδέα "αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι μια ιδέα, αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα"…

Δεν έχει αξία η δική μου άποψη, όταν το 96% επικροτεί με την ψήφο του την πολιτική της ΕΟΚ, όμως μπορώ να κρίνω. Και βλέπω ότι ανεξάρτητα με όσα έχουν συμβεί, εξακολουθούμε να πετάμε ψήφους, όχι μόνο σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών, αλλά και σε κατά τόπους ομοσπονδίες, συνδέσμους, συνδικαλιστικά όργανα.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως "κατέβηκε άνευ αντιπάλου", ότι δεν υπάρχει διέξοδος, είναι μονόδρομος. Ναι, αλλά είναι λυπηρό να μην υπάρχουν φωνές (έστω και εντός των τειχών) διαφοροποίησης, να μην στέλνεται το "μήνυμα" ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Επειδή από κάθε εκλογική διαδικασία βγαίνει κι ένα μήνυμα, το μήνυμα από τις εκλογές της ΕΟΚ είναι "μην αλλάξεις τίποτα". Αφού όσα κάνει ο πρόεδρος του δίνουν 96%, γιατί να πληρώσει, γιατί να διαφοροποιήσει τα πρωταθλήματα; Αφού το σύνολο των παραγόντων επιδοκιμάζει την πολιτική της ΕΟΚ, εμείς δεν μπορούμε παρά να πούμε "ζήτω ο πρόεδρος". Κι όσοι

Keywords
Τυχαία Θέματα