Bαρκάδα στον Σαρωνικό

H πρόσφατη υπόθεση Μενσά Μπονσού έφερε στο φως άλλες ανάλογες περιπτώσεις από το παρελθόν. Τι εννοώ, λέγοντας ανάλογες; Μεταγραφές που, για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν υλοποιήθηκαν στον Ολυμπιακό κι ενώ είχε υπάρξει συμφωνία ή (ακόμη και επίσημη) ανακοίνωση.

Οι παλιότεροι θυμούνται, οι νεότεροι έχουν διαβάσει, για την περίπτωση Τομ Γκουλιότα (εν έτει 1992). Μέχρι και κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό

πήγε, για να πειστεί να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους» (επί Ιωαννίδη), αλλά μάταια. Προτίμησε στην συνέχεια, το ΝΒΑ. Τι ακολούθησε; Το 1997 (επί Ιβκοβιτς), ο Ελμερ Μπένετ. Τα ρεπορτάζ της εποχής θεωρούσαν -και όχι άδικα- πως θα άφηνε εποχή στον Ολυμπιακό, ως αντικαταστάτης του (τεράστιου) Ρίβερς. Ο Μπένετ, αν και είχε συμφωνήσει, ουδέποτε αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, αφήνοντας σκυτάλη στον (συμπαθή) Μάικλ Χόκινς. Την επόμενη περίοδο, ο «Ντούντα» ήθελε τον Μπάιρον Ντίνκινς.

Ο «Βύρωνας», ενώ είχε αρχικά ανακοινωθεί, κατόπιν αθέτησε την συμφωνία και δεν φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Και αντ' αυτού, αφίχθη ο (all time classic) Αντονι Γκολντγουάιρ. Καλοκαίρι του 1999 (επί Ιωαννίδη), ο Μάικ Μπράουν περισσότερο απασχόλησε την επικαιρότητα και καθόλου τα αγωνιστικά δρώμενα του Ολυμπιακού. Παρά την ταύτιση απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων, ο Μπράουν δεν εμφανίστηκε και θέση στους Πειραιώτες έκλεισε (για λίγο) ο Κρις Μόρις.

Καλοκαίρι του 2003 και ο Τζέισον Κολίερ ειδοποιεί τον Λευτέρη Σούμποτιτς ότι δεν μπορεί να έρθει τελικά να παίξει στον Ολυμπιακό. Να σημειωθεί, πως ο Κολίερ απεβίωσε το 2005, αντιμετωπίζοντας καρδιακό πρόβλημα. Πριν ακριβώς δέκα χρόνια (επί εποχής Κορυδαλλού και Σάκοτα), ο Μπένο Ούντριχ περίμενε την στιγμή να παίξει -και όχι μόνο να προπονείται- με τον Ολυμπιακό. Γραφειοκρατικά ζητήματα, απέτρεψαν την μεταγραφή του Σλοβένου, μετέπειτα ΝΒΑερ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν 2004-05, ο Καζλάουσκας προόριζε για βασικό σέντερ τον Ερνεστ Μπράουν. Αλλά και ο συγκεκριμένος, προστέθηκε στην «λίστα». Οπως προστέθηκε και ο Τσάρλι Μπελ (2007, επί Γκέρσον), ο οποίος μάλλον έπαιξε το δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι, για να βρει καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Γεμάτος υποσχέσεις και χαρά ήρθε το 2008 (επί Γιαννάκη) ο Τόμας Κελάτι, αλλά υπήρξε άμεση αλλαγή με τον (χαμένο στην μετάφραση) Βον Ουέιφερ.

Και επειδή, στο θέμα Μπονσού γίνεται αναφορά περί ιατρικών θεμάτων, ανοίγοντας αυτό το κεφάλαιο, υπάρχουν μερικές ιστορίες που πλήγωσαν τον Ολυμπιακό. Πόσο ακόμη μεγαλύτερη καριέρα δηλαδή, θα έκαναν οι Ματσιγιάουσκας, Ζουκάουσκας, Σεϊμπούτις και φυσικά ο Βασιλόπουλος και ο Λο, αν δεν τραυματίζονταν, πάνω στα ντουζένια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα