Oλυμπιακός: Το 25ημερο της κρίσης

Οσο και αν λέμε και διαβάζουμε και γράφουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι για το τρομερό 23-0 του Ολυμπιακού που φτάνει το τέλος του 2013 και από την αρχή της σεζόν δεν έχει ακόμα χάσει, παρόλα αυτά για τον πρωταθλητή Ευρώπης υπάρχει μπροστά του ένα 25ημερο φωτιά και ένα 20ημερο πραγματικής κρίσης. Αφού μέσα σε 25 μέρες θα πάιξει ενάμισυ και βάλε τίτλο και μπορεί ξαφνικά η ευφορία σήμερα να γίνει γκρίνια και μεγάλη.

Αρχικά ο Ολυμπιακός

έχει τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς κυπέλλου νοκ άουτ που παίζεται ο πρώτος τίτλος και αυτό σημαινει και πίεση μιας και έχει τρομερή φόρμα και είναι αήττητος ενώ από την άλλη ο αιώνιος αντιπαλός του έχει κακή αγωνιστικη κατάσταση και απουσίες. Βέβαια και ο Ολυμπιακός έχει το άλλοθι του νοκ άουτ και εκτός έδρας αλλά βάση μομέντουμ και εικόνας είναι φαβορί μικρό έστω καθώς σε τέτοια ματς ποτέ δεν υπάρχει κανονικό φαβορί. Και αν χάσει χάνει τον πρώτο τίτλο και "ισιώνει" και τον αντιπαλό του που τον απειλεί με καναβάτσο!

Μέσα σε όλα σε αυτό το 25ημερο στις 18/1 πηγαίνει πάλι στο ΟΑΚΑ για να παίξει τις ελπίδες του για την 1η θέση στην κανονική περίοδο καθώς κουβαλά το -2 της τιμωρίας από πέρσι και μόνο αν κερδίσει στο ΟΑΚΑ θα έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά στην ρέγκιουλαρ σίζον και άρα έιναι ένας ακόμα "τελικός". Στο διάστημα αυτό των 25 ημερών ο Ολυμπιακός έχει όμως ακόμα δύο πολύ σημαντικά ματς. Στην ευρωλίγκα και στον όμιλο της φωτιάς παίζει πρεμιέρα με την Φενέρ (2-3/1) και σε δύο εβδομάδες πάλι εντός (16-17/1) υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Δύο μεγάλα ματς εντός έδρας που σημαίνει ειδικά όπως είναι και ο όμιλος μηδενικά περιθώρια ήττες και μιλάμε για ντέρμπι.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός ξεχνά την πορεία του και έχει 4 μεγάλα ματς μέσα σε 25 μέρες. Ενα ματς στο ΟΑΚΑ νοκ άουτ με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό που κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς (κύπελλο) και στην συνέχεια το μισό (αβανταζ έδρας) πρωτάθλημα πάλι στο ΟΑΚΑ και ενδιάμεσα τα δύο κρίσιμα ντέρμπι στην ευρωλίγκα στο ΣΕΦ που και ένα να χαθεί κινδυνεύει άμεσα ο προγραμματισμός για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της ευρωλίγκα. Συνεπώς ο Ολυμπιακός μπάινει σε ένα αγωνιστικό μήνα φωτιάς και κρισης και μπορεί να βγει παντοδύναμος αλλά και με κλειδωνισμούς ανάλογα με τα αποτελέσματα και ξαφνικά να χάσει την γη κάτω από τα πόδια του αν και σήμερα είναι στο διάστημα ...!

Keywords
Τυχαία Θέματα