Syracuse... από τα παλιά (vid)

Η March Madness επέστρεψε χθες το βράδυ με τα πρώτα παιχνίδια της "Sweet 16", τα οποία ήταν εντυπωσιακά και επεφύλασσαν πολλές εκπλήξεις. Κι αυτό γιατί εκτός συνέχειας τέθηκαν το Indiana και το Miami (FL), τα οποία γνώρισαν την ήττα από Syracuse και Marquette, αντίστοιχα.

Τα θρίλερ φαίνεται πως ταιριάζουν "γάντι" στο Ohio State, το οποίο κόντρα στο Arizona έδειξε για ακόμα μια φορά πως διαθέτει την ποιότητα και το "μέταλλο" να πάρει "κλειστά" παιχνίδια. Κι αν την προηγούμενη βδομάδα

ο Aaron Craft ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους "Buckeyes", χθες ήταν η σειρά του LaQuinton Ross να "μιλήσει" στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο γκαρντ του Ohio State (σ.σ.: σκόραρε τους 14 από τους τελευταίους 17 πόντους της ομάδας του) ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων 2'' πριν τη λήξη χαρίζοντας στην ομάδα του Thad Matta τη νίκη - πρόκριση για την "Elite 8" της March Madness. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Deshaun Thomas (23π.), ενώ από τους "Wildcats" ξεχώρισαν οι Mark Lyons (23π.) και Solomon Hill (16π.).

Το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα (σ.σ.: προβάδισμα με 14-2 στο 4ο λεπτό) και η κυριαρχία τους στον τομέα των ριμπάουντ (47 έναντι 29) ήταν δύο στοιχεία που έδωσαν στο Wichita State τη νίκη απέναντι στο La Salle. Οι "Shockers" μπήκαν… φουριόζοι στο παρκέ και αποκτώντας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης διψήφιο προβάδισμα έθεσαν τις βάσεις της επικράτησής τους. Ακόμα κι όταν οι "Explorers" προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ένα μικρό "ξέσπασμα" από πλευράς Wichita State ήταν αρκετό για να… επαναφέρει την τάξη. Έτσι, η ομάδα του Greg Marshall πήρε το εισιτήριο για το "Elite 8" του NCAA για πρώτη φορά μετά από 32 (!) χρόνια. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Malcolm Armstead (18π.), ενώ στην αντίπερα όχθη οι Tyrone Garland και Jerrell Wright σημείωσαν από 16π..

Με σεμιναριακού επιπέδου άμυνα, το Syracuse έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το Indiana με 61-50! Οι "Orange" μπορεί στη ρέγκιουλαρ σίζον να ήταν μία ομάδα ή του ύψους ή του βάθους, αλλά στη March Madness παρουσιάζονται… εξαιρετικά βελτιωμένη. Η ομάδα του Jim Boeheim "φυλάκισε" στην άμυνα ζώνης που έπαιξε τους "Hoosiers", οι οποίοι επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών (σ.σ.: 19) και με τον Michael Carter Williams (24π.-6ριμπ.-4κλεψ.) να αποτελεί τον ηγέτη της, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του τουρνουά. Το προβάδισμα των δεκαέξι πόντων (31-15) που πήρε το Syracuse στο 18ο λεπτό, μπορεί να εξανεμίστηκε (προς το παρόν) στην επανάληψη χάρη (38-32 στο 15') σε συνεχόμενα καλάθια του Victor Oladipo (15π.), αλλά η αντεπίθεση των "Hoosiers" δεν είχε συνέχεια. Έτσι, το Syracuse πήρε τη νίκη με 61-50 και μαζί το εισιτήριο για την "Elite 8", εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Marquette.

Κι αυτό γιατί οι "Golden Eagles" έκαναν μία ακόμα μικρή υπέρβαση κερδίζοντας το Miami (FL) με 71-61. Η ομάδα του Buzz Williams κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο (29-16) και κάνοντας διαχείριση του προβαδίσματός της στην επανάληψη, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη - πρόκριση. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Jamil Wilson (16π.), ενώ από 14π. σημείωσαν οι Davante Gardner και Vander Blue.

Τα αποτελέσματα:

EAST
Marquette (3) - Miami FL (2) 71-61
Indiana (1) - Syracuse (4) 50-61

WEST
Ohio State (2) - Arizona (6) 73-70
Wichita State (9) - La Salle (13) 72-58

Keywords
Τυχαία Θέματα