Α2: Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Η... εμπειρία είχε τον πρώτο λόγο στην πεντάδα των κορυφαίων της 8ης αγωνιστικής, από την οποία ασφαλώς και ξεχωρίζει η παρουσία του εκπληκτικού φέτος Σακελλαρίου ο οποίος κάνει... πράγματα και θάματα στο παρκέ.

1. Βαγγέλης Σακελλαρίου: Μόνιμος... θαμώνας των κορυφαίων ο γκαρντ του Λαυρίου και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, βρισκόμενος σε δαιμονιώδη φόρμα. Κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας έσπασε το προσωπικό του κοντέρ, πετυχαίνοντας 45 πόντους (7/9 β., 10/13 διπ., 6/10 τριπ.). Ο πρώτος σκόρερ της Α2 (185 π.), έπαιξε και

για τον απόντα Σάκη Γιαννακόπουλο και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην 7η φετινή της νίκη. Επίσης, είχε 6 ριμπ., 2 ασ., 2 κλ. και 1309 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

2. Ιβάν Βουκαντίνοφ: Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο έμπειρος Σέρβος σούτιγκ γκαρντ. Οι 21 πόντοι του (3/3 β., 9/12 διπ.), έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να πετύχει η Λιβαδειά την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Αναμφίβολα η παρουσία του Γκαγκαλούδη στο πλευρό του έχει παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς ο Bουκαντίνοφ δείχνει πιο... απελευθερωμένος. Κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά η στατιστική του περιλάμβανε επίσης 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

3. Σωτήρης Καραποστόλου: Η Καβάλα πέρασε με σχετική ευκολία από το Ιβανώφειο και δείχνει να έχει σταθεροποιήσει την απόδοση της σε υψηλά επίπεδα. Η παρουσία ποιοτικών και έμπειρων παικτών στο ρόστερ της, όπως ο 36χρονος φόργουορντ παίζει καθοριστικό ρόλο. Κόντρα στον Ηρακλή, ο Καραποστόλου ήταν εξαιρετικός, καθώς σε λιγότερα από 17 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 17 πόντους με σχεδόν άριστα στατιστικά. (2/2 β., 5/6 τριπ.).

4. Βαγγέλης Σκλάβος: Σταθερή αξία ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ, έκανε πολύ καλό ματς στη νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Αετού, ελέγχοντας πλήρως την... εναέρια κυκλοφορία μς 17 ριμπάουντ! Συν τοις άλλοις ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (6/7 β., 4/4 διπ., 2/5 τριπ.), ενώ μοίρασε και 2 ασιστ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, όμως σιγά σιγά δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Ο Σέρβος σέντερ που πέρσι ήταν ο καλύτερος ίσως ξένος της Α2, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη νίκη του Αρκαδικού επί του Εθνικού, στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής. Απολογισμός: 16 π. (2/2 β., 7/9 διπ.), 5 ριμπ., 2 ασ.).

Rising Star - Νίκος Τσιώκος: Μπορεί ο Ηλυσιακός να ηττήθηκε στο Παγκράτι, όμως τα κιτρινόμαυρα "αστεράκια" έλαμψαν στο κλειστό του Μετς. Εξαιρετικός στον επιθετικό τομέα ο 22χρονος φόργουορντ/σέντερ, αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για το αντίπαλο καλάθι, πετυχαίνοντας 19 πόντους (9/11 β., 5/8 διπ.), σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Προπονητής της αγωνιστικής - Γιάννης Καστρίτης

Πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα με αρκετή γκρίνια και μουρμούρα, μετά την ήττα στη Καβάλα, όμως κατάφερε - σαν καλός καπετάνιος - να κρατήσει το πλοίο στη... φουρτούνα. Η νίκη επί του Εθνικού, στον σημαντικότερο μέχρι στιγμής αγώνα του Αρκαδικού στο πρωτάθλημα, ήταν έργο και του νεαρού προπονητή, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στην μεγάλη πίεση του πρωταθλητισμού. Τεράστιο προσόν του το γεγονός ότι προτιμά να δουλεύει σκληρά στο παρκέ και να κρατά χαμηλούς τόνους, κλείνοντας τα αυτιά του στην...προπονητολογία που κάθε λίγο και λιγάκι αναπτύσσεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα