Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 8ης αγωνιστικής

Η νίκη του Φίλιππου Βέροιας επί του ισχυρού Κόροιβου ήταν από τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, της προ - τελευταίας πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων. Άξια αναφοράς ήταν ασφαλώς και η... απόδραση του Αρκαδικού από το Μετς, όπως και η συντριβή των Ικάρων Σερρών από τον ΟΦΗ.

Στη Βέροια, ο Φίλιππος έδειξε ότι έχει αποβάλει οριστικά το τρακ του... πρωτάρη στη κατηγορία και κόντρα σε ένα ισχυρότατο αντίπαλο όπως ο Κόροιβος, έπαιξε

καλό μπάσκετ, νίκησε και αναρριχήθηκε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μπορεί οι άνθρωποι των νεοφώτιστων να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, όμως δεν μπορούμε να μην τους θεωρούμε ως μια από τις ομάδες του γκρουπ που θα παλέψουν (έστω και χωρίς άγχος), για την άνοδο.
Στο Μετς, είχαμε πολλά νεύρα και ένταση αλλά και ένα ψυχωμένο Αρκαδικό που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παγκρατίου και πέτυχε τη πρώτη εκτός έδρας νίκη του, η οποία τον απομάκρυνε προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη. Το Παγκράτι έκανε ένα βήμα... πίσω στη προσπάθεια του να κρατηθεί στη κατηγορία, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να τα βάψει μαύρα...

Όσο για τη συντριπτική νίκη του ΟΦΗ επί των Ικάρων Σερρών, τα μηνύματα είναι αρκετά... Πρώτον, οι Κρητικοί βαδίζουν πλέον σε στέρεες βάσεις, έχουν βρει τη "χημεία" τους και δεν πρόκειται να κινδυνέψουν. Δεύτερον, ο κόσμος αρχίζει να ανταποκρίνεται στη προσπάθεια που γίνεται στο Ηράκλειο και για πρώτη φορά φέτος το ΒΑΚ είχε ικανοποιητικό αριθμό φιλάθλων (περίπου 350). Τρίτον, βαράνε "καμπάνες" για τους Σερραίους, οι οποίοι καλούνται τώρα να κερδίσουν πάση θυσία το ερχόμενο Σάββατο το Παγκράτι στην έδρα τους, για να μην κάνουν... μαύρα Χριστούγεννα.

Φυσιολογικές οι νίκες των πρωτοπόρων ΑΕΚ (με αρκετή δόση δυσκολίας, κόντρα στο αξιόμαχο και ποιοτικό Λαύριο), Ψυχικού (στην Αγία Παρασκευή) αλλά και της Καβάλας επί του ουραγού Ερμή Λαγκαδά. Ο Ηρακλής που επικράτησε του Φιλαθλητικού και κράτησε απόρθητο το Ιβανώφειο, δείχνει να σταθεροποιείται στα μέσα του πίνακα.

Κάνοντας ένα πρώτο... ξεσκαρτάρισμα των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία, μπορούμε να πούμε ότι οι Αρκαδικός, Παγκράτι, Σέρρες, Φιλαθλητικός και Αγία Παρασκευή, θα συνθέσουν τις επόμενες εβδομάδες ένα... μίνι πρωτάθλημα, με έπαθλο την αποφυγή μιας εκ των τριών θέσεων που οδηγούν στη Β΄ Εθνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα