Ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Αν και δεν είναι απαραίτητο να διαβάσετε κάποια έρευνα, αφού πλέον το ζείτε στην πράξη, αν πέσει στα χέρια σας σύγκριση ανάμεσα στον ηλεκτρονικό και τον γραπτό Τύπο, θα διαπιστώσετε πως οι εφημερίδες κινούνται σε σταθερά κατηφορική τροχιά. Δεν πέφτουν απλά, τσακίζονται! Ο κόσμος επιλέγει όλο και περισσότερο το internet για να ενημερωθεί και αυτό έχει πολλαπλή ανάγνωση.

Διάβασα σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ποια ήταν τα κυρίαρχα αθλητικά θέματα της χθεσινής ημέρας; Η νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ

και η νίκη του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο. Ας το αναλύσουμε με νηφαλιότητα.

Από τη μια έχουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης, που κάνει απίστευτα μεγάλη εμφάνιση, που κερδίζει (σωστό ρήμα είναι "διαλύει") την πολύ σπουδαία ομάδα (ανεξάρτητα από τη χθεσινή της εικόνα) Αναντολού Εφές με 75-53 και ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Κι όλα αυτά τα πετυχαίνει ο Ολυμπιακός μπροστά σε ένα... σχετικά γεμάτο γήπεδο.

Από την άλλη έχουμε τον τραγικό (φέτος) Παναθηναϊκό, που κερδίζει 1-0 τη Μάριμπορ, αποτέλεσμα που απλά τον κρατάει "ζωντανό" στο "κυνήγι" της πρόκρισης στο Europa League, η οποία όμως περνά μέσα από το Λονδίνο (απαιτείται νίκη επί της Τότεναμ). Αυτή ήταν η πρώτη (ενδεχομένως και τελευταία) νίκη των "πράσινων" στη φετινή διοργάνωση και σημειώθηκε μπροστά σε… άδειες εξέδρες.

Ζυγίστε τα! Όπως και να μετρήσει κανείς τα δύο "επιτεύγματα", το μπασκετικό είναι βαρύτερο. Σημειώνεται σε σημαντικότερη διοργάνωση, από μια ομάδα που έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα. Εμμονή στο ποδόσφαιρο, με το μοναδικό (αβάσιμο από κάθε άποψη) επιχείρημα περί βασιλιά των σπορ, όταν παγκοσμίως οι αθλητικές μοναρχίες έχουν προ πολλού γκρεμιστεί. Και, βεβαίως, αν ίσχυε το συγκεκριμένο επιχείρημα, αν είχαν εύστοχη επιλογή πρώτου θέματος, θα πουλούσαν περισσότερο.

Πάλι τον Μάιο θα προσκυνάνε τον επόμενο πρωταθλητή Ευρώπης, που θα είναι Έλληνας. Άλλωστε αυτό συνέβη -με συνέπεια- την Άνοιξη του 2007, του 2009, του 2010 (κι ας έχασε στον τελικό του Παρισιού ο Ολυμπιακός, δεν είναι δα και μικρή υπόθεση να φτάνεις στον τελικό της Ευρωλίγκας), του 2011, του 2012 και… οψόμεθα. Για να μην πάμε και πιο πίσω...

Αν δεν αλλάξουν τρόπο σκέψης, αν δεν αλλάξουν τρόπο αντιμετώπισης των δύο αθλημάτων, αν δεν αποδώσουν ισονομία και ισοπολιτεία, αν συνεχίσουν να είναι αδιόρθωτοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να βάλουν λουκέτο. Όχι μόνο γιατί δεν σέβονται το άθλημα που έχει φέρει τις μεγαλύτερες χαρές στη χώρα, αλλά γιατί δεν σέβονται και το αναγνωστικό τους κοινό.

Εκτός κι αν έχουν επιλέξει ότι κοινό τους είναι μόνο οι ποδοσφαιρόφιλοι, οπότε ας το πουν ξεκάθαρα, να δούμε αν και πόσο θα επιβιώσουν, απευθυνόμενοι σε αυτούς που απλά πηγαίνουν στην εξέδρα για να νιώσουν -ως άλλοι Τατσόπουλοι- ότι... έχουν πηδήξει τη μισή Αθήνα.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα