Άνετα στην Κροατία η Μάλαγα (vid)

Εύκολο έργο είχε στο Ζάγκρεμπ η Μάλαγα, όπου κέρδισε με 91-78 την Τσεντεβίτα, σε ένα ματς που αποτελούσε κατά πάσα πιθανότητα παιχνίδι... απογοητευμένων, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν μείνει αρκετά πίσω στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Χοάν Πλάθα, συνάντησαν ουσιαστικά αντίσταση για ένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια κυριάρχησαν απόλυτα, διατηρώντας τουλάχιστον όσες μαθηματικές ελπίδες τους απέμειναν, στην υπόθεση της πρόκρισης στα play-offs της Ευρωλίγκα.

Η

«πολυφωνία» των Ανδαλουσιανών, ήταν το στοιχείο που οδήγησε στην νίκη τους, αφού είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Από αυτούς, ξεχώρισε ο Τζακ Κούλεϊ, ο οποίος πέραν του γεγονότος, ότι ήταν πρώτος τους σκόρερ με 16 πόντους, πρόσθεσε άλλα 10 ριμπάουντ σε ένα αξιοσημείωτο double double. Ο Τζέιμς Ουάιτ είχε 16 πόντους και ο Τζέικομπ Πούλεν 15, πετυχαίνοντας βέβαια τους περισσότερους προς το φινάλε, όταν όλα είχαν κριθεί.

Το άναρχο παιχνίδι... επικράτησε από νωρίς, με το αποτέλεσμα αρχικά να είναι ουσιαστικά μια ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών. Με κύριο εκφραστή τον Μπίλαν, η Τσεντεβίτα είχε ήδη πάρει σκορ από 8 εκ των 9 παικτών της που είχαν παίξει στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η τριάδα των Νέντοβιτς, Βάσκεθ, Τόμας αρκούσε για το 23-25 της περιόδου.

Οι Ανδαλουσιανοί κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους διαφορά μέχρι το ημίχρονο. Μπορεί οι Πούλεν, Ουάιτ και Γκόρντιτς να είχαν αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο σκοράρισμα, αλλά ο τρομερός Νέντοβιτς οδηγούσε την ομάδα του εκ του ασφαλούς, έχοντας σκοράρει 13 πόντους και με τον Κούλεϊ, παράλληλα, να κάνει μεγάλη «ζημιά» (42-48).

Οι «συνήθεις ύποπτοι» της Μάλαγα, συνέχισαν να κάνουν εξαιρετική δουλειά και οι Κουζμίνσκας, Νέλσον προστέθηκαν πιο δυναμικά στην «εξίσωση», για να φτάσει η διαφορά σε διψήφιο νούμερο και η ομάδα του Πλάθα να εδραιώσει την κυριαρχία της στο παρκέ (50-62 στο 26'). Από την πλευρά των Κροατών, ο Αράποβιτς ήταν εκείνος που προσπάθησε να τραβήξει «κουπί», αλλά έμοιαζε σε μερικές στιγμές απελπιστικά μόνος. Ο Κούλεϊ ανέλαβε και πάλι... δράση και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την απόκλιση από τους αντιπάλους τους (54-65).

Κι αν οι παίκτες του Μίρσιτς είχαν μερικές ακόμη ελπίδες, αυτές εξανεμίστηκαν στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τους Νέλσον, Κουζμίνσκας και Βάσκεθ να «εκτοξεύουν» τη διαφορά στο +17 (57-74). Κάπου εκεί, οι δυο ομάδες επέστρεψαν... δριμύτερες στο «μοτίβο» των αρχών του αγώνα, με το πιο «απελευθερωμένο» παιχνίδι να δίνει τη δυνατότητα για ένα επιμέρους σκορ 24-26, το οποίο τουλάχιστον «χόρτασε» το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο.

Δεκάλεπτα: 23-25, 42-48, 54-65, 78-91

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 15 (3), Ουάιτ 16 (1), Πίλεπιτς, Μπάμπιτς 4, Ουόκερ 7 (1), Μπίλαν 10, Γκόρντιτς 7 (1), Ζόριτς 7, Αράποβιτς 12

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 1, Ντίαζ 2, Τόμας 14 (3), Ντίεθ 5 (1), Σουάρεθ 3 (1), Καράχοντζιτς, Νέντοβιτς 15 (3), Βάσκεθ 14, Κουζμίνσκας 11, Νέλσον 10 (1), Κούλεϊ 16

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα