Άντεξε και πήρε την νίκη ο Ολυμπιακός (70-65)!

Σε άλλο ένα ματς εναντίον ελληνικής ομάδας που εξελίχθηκε σε «θρίλερ» για την Ούνιξ Καζάν, οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν αυτήν την φορά να κερδίσουν τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης". Παρότι οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα μπροστά στο σκορ με +10 (η μεγαλύτερη διαφορά του ματς, 65-55), οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν τα παράτησαν και κόντεψαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Μετά το 65-65 του Ουάιτ ένα λεπτό πριν το τέλος, η Ούνιξ δεν σκόραρε

ξανά, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε ψύχραιμος και έτοιμος σε θέματα ψυχολογίας και διαχείρισης του αγώνα στα πιο κρίσιμα σημεία του. Έτσι έφτασε στο τελικό 70-65.

Το ματς ήταν γενικά ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε πάντα ένα προβάδισμα, αλλά η Ούνιξ είχε τις απαντήσεις, ώστε να μην ξεφύγει το σκορ και αυτή να μείνει μακριά από τη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Πατώντας λίγο το "γκάζι" στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με "αέρα" 6 πόντων (35-29).

Παρόμοια εικόνα υπήρχε και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να... ξεμακρύνουν, κάτι που άλλαξε όμως στην τέταρτη περίοδο. Εκεί, επικρατώντας σε ένα "κονσέρτο για πολυβόλα" που είχε στηθεί στην αρχή του δεκαλέπτου, οι τυπικά γηπεδούχοι βγήκαν... νικητές, παίρνοντας διαφορά δέκα πόντων (65-55) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η Ούνιξ αντέδρασε, γύρισε σχεδόν ολοκληρωτικά το ματς (65-65 με δύο βολές του Ουάιτ), αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά την ανωτερότητα που είχε στον υπόλοιπο αγώνα, ώστε να φύγει νικητής από το Ρέθυμνο.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10 (2τριπ, 10ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 8 (7ριμπ, 1κοψ), Ντάνστον 10 (4ριμπ, 2κλεψ), Σπανούλης 13 (3τριπ, 9ασ,1κλεψ), Μάντζαρης 6 (1τριπ, 1ασ,1κλεψ), Καββαδάς, Σλούκας 3 (5ασ), Κατσίβελης 5 (1τριπ, 2ριμπ), Λαφαγιέτ (3ασ), Λοτζέσκι 12 (1τριπ, 6ριμπ, 2κλεψ), Αγραβάνης 3 (1τριπ, 3ριμπ, 2κοψ)

Ούνιξ Καζάν (Πεδουλάκης): Ουάιτ 12 (1), Λάνγκφορντ 14 (1), Ζήσης 7 (1), Σοκόλοφ, Καϊμακόγλου 8 (1), Μπίκοφ, Λικοντέι, Σανικίτζε 5 (1), Φίσερ 8, Κουμπάνοφ 2, Τζέρελς 9 (2).

Keywords
Τυχαία Θέματα