Αποσκίτης reloaded

Είναι μια από τις πιο γνώριμες παρουσίες στα ελληνικά γήπεδα. Οι νεότεροι τον έχουν συνηθίσει να ηγείται μιας ομάδας (εξαιρετικής) φωτογράφων και κάμεραμαν και να βιντεοσκοπεί αγώνες. Κάποιοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον προπονητή που εργάστηκε στον Σπόρτιγκ. Λίγοι -από τους νεότερους- γνωρίζουν πως ο Δημήτρης Αποσκίτης έχει προϊστορία στους πάγκους ομάδων, πως -μεταξύ άλλων- ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τον Μάικ Μπατίστ!

Άλιμος, Κορωπί, Αγία Παρασκευή, Βύρωνας, Ηλιούπολη, είναι μερικές από τις γειτονιές που ο Έλληνας τεχνικός έκανε το… αγροτικό του. Δεν είναι όμως μόνο

αυτές. Ο Μίλωνας (και στην Α1), η Ξάνθη και εσχάτως ο Σπόρτιγκ είναι κάποια από τα πιο… βαριά του βήματα.

Για τρία χρόνια επέλεξε ένα διαφορετικό επαγγελματικό μονοπάτι και πρόπερσι επέστρεψε στους πάγκους. "Θεωρώ πως ο άνθρωπος πρέπει να οδηγείται και λίγο από το ένστικτό του, να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Η φωτογραφία ήταν μια από τις μεγάλες μου αγάπες και κάποια στιγμή θέλησα να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτή. Δεν χωρούσαν δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, γι' αυτό αποτραβήχτηκα από την προπονητική" μας λέει ο Δημήτρης Αποσκίτης.

- Η ενασχόληση με τον Σπόρτιγκ δεν ήταν παραβίαση της… συνθήκης που είχες κάνει με τον εαυτό σου;
"Με τον Σπόρτιγκ ασχολήθηκα λόγω της φιλίας μου με τους ανθρώπους που ανέλαβαν να αναδιοργανώσουν την ομάδα. Το είδα ως… φιλική υποχρέωση και όχι ως επαγγελματική δράση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτούργησα 100% επαγγελματικά και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έζησαν κοντά μας τις αγωνίες και την προσπάθεια που καταβάλαμε".

- Επιστροφή στους πάγκους από εδώ και πέρα;
"Ναι! Μου έλειψε η ενασχόλησή μου με την προπονητική. Ήμουν διαρκώς στα γήπεδα, αφού βιντεοσκοπούσα αγώνες, όμως αυτό τελικά δεν μου φτάνει. Θέλω να ξαναβρεθώ στη συνηθισμένη μου θέση, να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα"…

- Έχοντας χάσει τρία χρόνια;
"Μόνο χαμένα δεν είναι. Όχι μόνο γιατί έκανα κάτι που ήθελα και με γέμιζε, αλλά γιατί με έκαναν καλύτερο προπονητή";

- Αυτό είναι αλήθεια πως δεν το κατάλαβα…
"Δεν βιντεοσκοπούσαμε απλά τα παιχνίδια. Έμαθα κάθε πτυχή της λειτουργίας του βίντεο, της ανάλυσης και της λεγόμενης "κατασκοπίας" μέσα από αυτό και θεωρώ πως αυτή η δράση μου με έκανε καλύτερο στη δουλειά μου. Έχω δει τόσους αγώνες, που πιστεύω γνωρίζω κατηγορίες, ομάδες και παίκτες πολύ περισσότερο απ' ότι τους ήξερα όταν ήμουν στην άκρη του πάγκου".

- Το 2001 ήσουν αυτός που ανακάλυψε τον Μάικ Μπατίστ;
"Εντάξει, οι παλιότεροι γνωρίζουν την ιστορία. Η άνοδος του Μίλωνα στην Α1 ήταν -θεωρώ- η μεγαλύτερη προπονητική μου επιτυχία. Τότε, μάλιστα, είχαμε αντίπαλο την Πάτρα, με τεράστια διαφορά στο μπάτζετ.

Όταν ψάξαμε για Αμερικανούς, για να στελεχώσουμε την ομάδα και να τη θωρακίσουμε για την Α1, βρήκα στο summer camp της Βοστόνης τον Μάικ, που τότε έπαιζε στη θέση "3". Δυστυχώς, ή ευτυχώς γι' αυτόν, δεν έφταναν τα χρήματα που είχαμε. Τη συνέχεια στην καριέρα του τη γνωρίζουν όλοι…".

- Τώρα, τί είναι αυτό που ψάχνεις

Keywords
Τυχαία Θέματα