Αρχίζει το ματς...

Παρά τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα του, το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ήταν και είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στον χώρο του μπάσκετ, με δυνατές συγκινήσεις για τους φιλάθλους και αγωνία μέχρι τέλους... Όπως κάθε χρονιά υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, όμως στη παρούσα φάση καμία ομάδα δεν βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητας της και δεν αποκλείεται να δούμε από νωρίς τις πρώτες... εκπλήξεις. Οι 14 ομάδες παίρνουν αύριο θέση για το πρώτο τζάμπολ, με τη 1η αγωνιστική να περιλαμβάνει αμφίρροπες αναμετρήσεις και ένα μεγάλο ντέρμπι στη Βόρειο Ελλάδα.

Αναλυτικά:

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΨΥΧΙΚΟ: Το Ψυχικό μπορεί να είναι νεοφώτιστο όμως οι φιλοδοξίες του είναι ιδιαίτερα υψηλές. Η... περιπέτεια της ομάδας του Γιώργου Ρεμεντέλα στην Α2 ξεκινά από τις Σέρρες, σε μια άτυπη ρεβάνς του προ εβδομάδων αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου το Ψυχικό είχε επικρατήσει άνετα. Ασφαλώς και το αυριανό παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό, με τους γηπεδούχους να είναι αποφασισμένοι να κάνουν ένα θετικό ξεκίνημα και να δείξουν ότι η νέα ομάδα που χτίζουν έχει προοπτική και μέλλον. Οι Σερραίοι αναμένεται να παραταχθούν "πάνοπλοι", ενώ το Ψυχικό που θεωρητικά είναι το φαβορί, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμών. Οι Σκουλούδης (διάστρεμμα), Μοσχοβίτης (ενοχλήσεις στο πόδι) και Καπινιάρης (μυϊκοί σπασμοί στη μέση), θα είναι στη δωδεκάδα, όμως η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί τη τελευταία στιγμή.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ: Εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι στη Τρίπολη, όπου ο Αρκαδικός φιλοξενεί το Λαύριο. Ανανεωμένο ρόστερ οι γηπεδούχοι, πιο έμπειρο και ποιοτικό οι φιλοξενούμενοι που θεωρητικά είναι το φαβορί του αγώνα. Οι Αρκάδες αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα, γεγονός που κάνει αρκετά δύσκολο το έργο τους. Εκτός έχει τεθεί ο τραυματίας Αντωνιάδης, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Πάνου και Προδρόμου. Το Λαύριο αναμένεται να παραταχθεί πλήρες και θα στηριχθεί στις "παλιοκαραβάνες" που το έβγαλαν και πέρσι ασπροπρόσωπο.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Δυνατό ματς προμηνύεται και στον Λαγκαδά, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους με διαφορετικούς στόχους. Ο νεανικός Ερμής, υποδέχεται τον Κόροιβο, ο οποίος φέτος έχει βλέψεις για τα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Η "καυτή" έδρα του Λαγκαδά αποτελεί ένα από τα "όπλα" των "πρασίνων", οι οποίοι θα στηριχθούν στον ενθουσιασμό τους για να κάνουν την... έκπληξη. Πλήγμα η απουσία του αρχηγού Μπάμπη Παρίτση που θα μείνει ένα μήνα εκτός λόγω του τραυματισμού του στο μάτι. Ο Κόροιβος έκανε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις φέτος το καλοκαίρι και πρόσθεσε στο ήδη δυνατό βασικό του κορμό, παίκτες πρώτης γραμμής. Η ομάδα της Ηλείας θέλει να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις της και να αρχίσει τη συγκομιδή βαθμών...

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Στην Αγία Παρασκευή, η ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με τον Φιλαθλητικό, στην Αθηναϊκή σύγκρουση της ημέρας. Ιδιαιτέρως αμφίρροπο ματς, με τη δυναμική των δύο ομάδων να αποτελεί ερωτηματικό στη παρούσα φάση, μιας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα ρόστερ τους υπέστησαν σημαντικές αλλαγές. Η ΚΑΠ θα παρατάξει τον... αέρα του γηπεδούχου και τη δίψα για ένα καλό ξεκίνημα, ενώ στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ζωγράφου έχει τις ικανότητες να πάρει αυτό που θέλει, καθώς παραμένει ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος. Παιχνίδι πάντως που δεν προσφέρεται για... στοιχηματισμό.

ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Το ντέρμπι της πρεμιέρας διεξάγεται στο κλειστό της Καλαμίτσας. Αμφότεροι οι "μονομάχοι" έχουν υψηλούς στόχους, με το άγχος να βαραίνει λίγο περισσότερο τους "αργοναύτες" λόγω και του ότι δίνουν το πρώτο ματς στην έδρα τους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι γηπεδούχοι ευελπιστούν στη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του κόσμου τους. Αντίθετα ο "Γηραιός" δεν είναι απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά, μιας και οι Κοθράς, Τσουμπρίλο και Μήτσιαλος αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες προβλήματα τραυματισμών. Και οι τρεις πάντως θα συμπεριληφθούν στη δωδεκάδα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ακόμη ένα αμφίρροπο ματς στο κλειστό του Μετς. Οι "ροσονέρι" μπορεί να υστερούν σε βάθος ρόστερ, όμως έχουν να αντιπαρατάξουν τη δυνατή τους έδρας αλλά και την εμπειρία τους από την Α2, στην οποία έχουν σταθερά θέση τα τελευταία χρόνια. Ο Φίλιππος είναι θεωρητικά από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, όμως μια πρεμιέρα κρύβει πάντα "παγίδες". Η ομάδα της Βέροιας διαθέτει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να πάρουν... επάνω τους το παιχνίδι, όμως το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι...

ΟΦΗ - ΑΕΚ: Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής συμπληρώνει ακόμη ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο Ηράκλειο. Η Ένωση, που ελπίζει ότι η Α2 θα αποτελέσει φέτος το σκαλοπάτι για να επιστρέψει εκεί που... ανήκει (Α1), αισιοδοξεί να ξεκινήσει με το... δεξί τη νέα σεζόν και να προσθέσει τους δύο πρώτους πόντους στη συλλογή της. Το έργο της προμηνύεται αρκετά δύσκολο, μιας και ο ανανεωμένος ΟΦΗ, μπορεί να υστερεί σε ποιότητα, όμως διαθέτει ενθουσιασμό για ένα καλό ξεκίνημα και με τη δύναμη της έδρας θα προσπαθήσει να κάνει τη "ζημια".

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα