Μπαρτζώκας: «Εύχομαι να αλλάξει η ψυχολογία του Σπανούλη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε ευχαριστημένος από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και… ευχήθηκε το νικητήριο τρίποντο του Σπανούλη να αποτελέσει εφαλτήριο για καλύτερες εμφανίσεις απέναντι στους «πράσινους».

Αναλυτικά τι είπε ο Μπαρτζώκας:

Για το παιχνίδι: «Εγινε ένα παιχνίδι όπως όλοι περίμεναν. Με πολλή τακτική, πολλή επίδειξη χαρακτήρα από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός

ήταν πολύ καλός και έκανε παραπάνω πράγματα από αυτά που περιμέναμε. Μιλάω για την εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη και τα δύο τζαμπ σουτ του Ράιτ από μακριά».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Στα τρία προηγούμενα ματς στο ΟΑΚΑ είχαμε πίεση και παρότι δεν ήταν do or die σήμερα το παιχνίδι για μας, αυτή η πίεση αποτυπώθηκε στις βολές. Δείτε πόσες χάσαμε. Παρ΄ όλα αυτά όσοι το είδαν τους προσέφερε συγκινήσεις, με αυξομειώσεις και νικητές εμάς. Ηταν μια σημαντική νίκη που μας δίνει την τρίτη θέση. Θέλαμε κάτι άλλο στον όμιλο συνολικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε τραυματισμούς και μειώθηκε το ροτέισον μας. Σήμερα το ροτέισον μειώθηκε ακόμα περισσότερο με τα δύο επιθετικά φάουλ του Ντάνστον. Ετσι δεν είχαμε τη λύση του Ντάνστον στο «4». Μετά φορτώθηκε με τρίτο φάουλ. Μετά πήγαμε μόνο με Πέτγουεϊ και τον Στράτο μετά από ένα μήνα να είναι ανέτοιμος. Οπου παίξουμε στη συνέχεια θα είναι πιο έτοιμος ο Στράτος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας και σήμερα και σε όλο το Top-16. Οι παίκτες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Θα μου επιτρέψετε να πω για τον Μάντζαρη που έπαιξε εκπληκτική άμυνα και είχε 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ετσι θέλουμε οι νέοι παίκτες μας να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Σπανούλης μίλησε στο τέλος, ο Σλούκας έβαλε μεγάλα σουτ και ο Παπαπέτρου έπαιξε 17 λεπτά σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό οι Ελληνες παίκτες να παίζουν τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο».

Για τη μάχη των ριμπάουντ: «Στην αρχή λέγαμε πως στερούμαστε ριμπάουντ, τώρα παίρνουμε περισσότερα από τον αντίπαλο. Θέλαμε να νικήσουμε, δεν σκεφτήκαμε ούτε τη διαφορά ούτε τίποτα. Γιατί δεν σκοράραμε μετά από τα ριμπάουντ είναι προϊόν ανάλυσης. Το στατιστικό που έπαιξε ρόλο είναι οι βολές στο 37%, δηλαδή είχαμε 12 χαμένες βολές αυτό πρέπει να μας απασχολήσει. Ο Παναθηναϊκός παίζει αρκετές φορές άμυνα με αλλαγές. Οι ψηλοί μαρκάρουν γκαρντ και γι’ αυτό ίσως γι αυτό έχουμε περισσότερα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει, είναι έμπειρη ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν το νικητήριο σουτ του Σπανούλη θα βελτιώσει την ψυχολογία του: «Το εύχομαι για τον Σπανούλη. Υπάρχουν πολλές συνθήκες που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια ενός ματς. Δεν μπορούν στην ελληνική κοινωνία όλοι να κρίνονται από ένα καλό ή κακό παιχνίδι. Η διαδρομή είναι μακρά . Ο Σπανούλης είναι τρεις φορές MVP. Δεν του έχω κάνει ποτέ ιδιαίτερη κουβέντα πριν από ματς με τον Παναθηναϊκό .Εχει τη μεγαλύτερη εμπειρία. Και στα τρία ματς στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθόλου φιλόξενη για αυτόν. Η πορεία κρίνεται από το τι έχει καταφέρει».

Για την πρόκριση: «Δυστυχώς ήμασταν σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο με δύο τούρκικες και δύο ισπανικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός αυτό που έκανε είναι ότι πήρε ψυχολογία από αυτό το ματς χωρίς να διακυβεύεται κάτι. Ηταν μεγάλη φθορά και για τις δύο ελληνικές ομάδες ότι ήταν στον ίδιο όμιλο. Η ήττα δημιουργεί μεγάλη πίεση και αντίστροφα θα γινόταν. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα η πίεση τους κάνει κακό και κάνουν καιρό για να το ξεπεράσουν. Με αυτή την έννοια ότι συμμετείχαν στον ίδιο όμιλο ήταν αρκετά ψυχοφθόρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα