"Χαμός" με την Eυρωλίγκα !

Χαμός γίνεται με τα εισιτήρια της ευρωλίγκα για την επόμενη σεζόν. Και ο Μπερτομέου θα έχει δύσκολο έργο και πιέσεις. Καθώς ήδη η Βαλένθια πιέζει με αφορμή και το επικέιμενο κύπελλο στο γιούροκαπ να πάρει μόνιμο συμβόλαιο αλλά η Ισπανία έχει 4 (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ , Μάλαγα, Λαμποράλ ) και δεν μπορεί να πάρει και άλλο όπως ξεκαθάρισε ο Μπερτομέου. Από την άλλη πλευρά όμως όλοι φωνάζουν στην ισπανική λίγκα γι αυτό καθώς ο μόνος λόγος να έχει 5η ομάδα η Ισπανια

είναι η κατάκτηση του γιούροκαπ (είναι κοντά η Βαλένθια), αν πάρει κάποιος τον τίτλο(!) και αν μείνει εκτός πλέι οφ κάποια ομάδα(κινδυνεύει η Λαμποράλ). Λογικά θα έχουμε 5 ομάδες του χρόνου από την Ισπανία με την Βαλένθια να το παίρνει και το ερώτημα είναι τι θα γίνει με άλλα μεγάλα ονόματα. Για παράδειγμα η πανάκριβη Ουνίξ Καζάν πως μπορει να γυρίσει; Μέσω πρωταθλήματος προφανώς που έχουμε όμως και την Κούμπαν και την Κίμκι. Και στην Τουρκία όμως έχουμε τα εγγυημένα Φενέρ και Εφές και θέλει εγγυημένο και η Γαλατά αλλά έχουμε και την Μπάνβιτ που πάει φουλ για τίτλο με μόλις μια ήττα στην λίγκα της !


Στην Ιταλία έχουμε το Μιλάνο που θα πάρει λογικα μόνιμο συμβόλαιο αλλά αποχωρεί λογικά η Σιένα από το δικό της συμβόλαιο καθώς έχει οικονομικά προβλήματα και γίνεται λόγος ακόμα και για διάλυση της ομάδας και άλλο μεγάλο όνομα και με λεφτά δεν υπάρχει πλέον στο καμπιονάτο. Και αυτό βολεύει πλέον την διοργανωτρια. Που έχει θέμα και με την Γερμανία καθώς Άλμπα, Μπάγερν και Μπάμπεργκ έχουν καλές ομάδες, μεγάλα μπάτζετ και πολύ κόσμο. Και θα ήθελε και τις τρεις σε ομίλους αλλά δεν βγαίνει. Και το πιο μεγάλο πρόβλημα όπως έγραψε και στο μπλογκ του και ο Κατσιώνης και ήταν πολύ σημαντικό θέμα που δεν το ήξερα άλλωστε ούτε εγώ, είναι οτι οι ομάδες με τον περισσότερο κόσμο φέτος στην ευρωλίγκα , η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας πάνε ένας εκτός και ένας στα προκριματικά! Αρα μπορεί να έχουμε ομίλους χωρίς σέρβους; Εκτός αν η Τσιμπόνα που έχει οικονομικά προβλήματα δεν κατέβει και αφήσει την θέση της (θα είναι ομως η Τσεντεβίτα). Γενικά μύλος με το θέμα και θέλει προσοχή και ο χειρισμός της διοργανώτριας γιατί με το να επεκτείνει γεωργαφικά τα κριτηριά της μπάινουν μέτριες ομάδες και μένουν εκτός κλαμπ με ιστορία, κόσμο, χρήμα και άρα καλύτερες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα