"Διπλό" και... τελικό το Σαν Αντόνιο (vid)

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς έγιναν η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε σε τελικούς περιφέρειας καθώς άλωσαν την έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 94-82 και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς της Δύσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μέμφις Γκρίζλις. Αντίθετα, οι Νιου Γιόρκ Νικς παρέτειναν την αγωνία στην Ανατολή αφού επιβλήθηκαν εντός έδρας των Ιντιάνα Πέισερς με 85-75.

Τα αποτελέσματα:
Νιου Γιόρκ Νικς - Ιντιάνα Πέισερς 85-75
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Σαν Αντόνιο Σπερς 82-94

Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί…

Παράταση στην αγωνία της πρόκρισης

στους τελικούς της Ανατολής έδωσαν οι Νιου Γιόρκ Νικς, οι οποίοι χθες το βράδυ επιβλήθηκαν εντός έδρας των Ιντιάνα Πέισερς με 85-75 και μείωσαν τη σειρά σε 3-2. Η ομάδα του Μάικ Γούντσον ήξερε πως βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το παιχνίδι πολύ παθιασμένα και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα να πάρει από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα. Όσο και να προσπαθούσαν οι "Ινδιάνοι" να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, κι έτσι οι Νεοϋορκέζοι πήραν τη νίκη - ανάσα που ήθελαν. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Καρμέλο Άντονι (28 πόντοι), ενώ παίκτης - κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Κρις Κόουπλαντ (13 πόντοι), ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Στην αντίπερα όχθη, ο Πολ Τζορτζ (23 πόντοι) ήταν ο κορυφαίος για την Ιντιάνα, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ντέιβιντ Ουέστ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Ντι Τζέι Ογκάστιν (12 πόντοι).

"Σπιρουνάτη" πρόκριση

Την πρόκρισή τους στους τελικούς της Δύσης "κλείδωσαν" χθες οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι υπέταξαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 94-82 κάνοντας το 4-2 στη σειρά. Τα "Σπιρούνια" στηρίχθηκαν στον επιθετικό τους πλουραλισμό (σ.σ.: πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), αλλά και στο "ξέσπασμα" του Τόνι Πάρκερ (13 πόντοι, 8 ασίστ), ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης. Καθοριστική συμβολή στο "διπλό" είχαν οι Τιμ Ντάνκαν (19 πόντοι) και Κοχί Λέοναρντ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ από πλευράς "Πολεμιστών" ξεχώρισαν οι Στέφεν Κάρι (22 πόντοι, 6 ασίστ) και Τζάρετ Τζακ (15 πόντοι).

Το πανόραμα των πλέι οφ:

ΑΝΑΤΟΛΗ

Προημιτελικά
Μαϊάμι Χιτ (1) - Μιλγουόκι Μπακς (8) 4-0
Μπρούκλιν Νετς (4) - Σικάγο Μπουλς (5) 3-4
Νιου Γιόρκ Νικς (2) - Μπόστον Σέλτικς (7) 4-2
Ιντιάνα Πέισερς (3) - Ατλάντα Χοκς (6) 4-2

Ημιτελικά
Μαϊάμι Χιτ (1) - Σικάγο Μπουλς (5) 4-1
Νιου Γιόρκ Νικς (2) - Ιντιάνα Πέισερς (3) 1-3

Τελικός
Μαϊάμι Χιτ (1)

ΔΥΣΗ

Προημιτελικά
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Χιούστον Ρόκετς (8) 4-2
Λος Άντζελες Κλίπερς (4) - Μέμφις Γκρίζλις (5) 2-4
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Λος Άντζελες Λέικερς (7) 4-0
Ντένβερ Νάγκετς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6) 2-4

Ημιτελικά
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Μέμφις Γκρίζλις (5) 1-4
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6) 4-2

Τελικός
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Μέμφις Γκρίζλις (5)

Keywords
Τυχαία Θέματα