Δύσκολα το 1-0 με Αστέρα η ΤΣΣΚΑ (vid)

Η ΤΣΣΚΑ τα βρήκε πολύ σκούρα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο πρώτο παιχνίδι στη Μόσχα, αλλά πήρε τη νίκη με 84-74 και έκανε το 1-0 στηριζόμενη στον ασταμάτητο Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος "εκτέλεσε" τους συμπατριώτες του, με άξιο συμπαραστάτη τον Κάιλ Χάινς. Υστέρησαν τα περισσότερα ατού για την ομάδα του Ιτούδη, το πάλεψαν με σθένος οι Σέρβοι.

Τρία τρίποντα σε 2'30'' από τον Ερυθρό Αστέρα, όχι μόνο έδειξαν το πλάνο των Σέρβων για να επιχειρήσουν να "κλέψουν"

το ματς από τον πανίσχυρο και γηπεδούχο αντίπαλο, αλλά τους έφερε και στο προβάδισμα 9-2.


Η προσαρμοσμένη άμυνα στον Ντε Κολό οδήγησε αναγκαστικά το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ πάνω στον Τεόντοσιτς μετά το τάιμα άουτ του Ιτούδη και ο Σέρβος δεν έδειξε... οίκτο έναντι των συμπατριωτών του. Το σερί 10-0 που έφερε την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 12-9 στο 5'30'' ήταν αποκλειστικά δικό του έργο στην επίθεση, με πόντους και... μαγικές ασίστ, αλλά φυσικά και απόρροια της περιφερειακής άμυνας που δυνάμωσε και κράτησε τον Αστέρα άποντο για τρία λεπτά.


Στο 9' η ΤΣΣΚΑ πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά της για το πρώτο δεκάλεπτο, με το 25-18 και η περίοδος έληξε με 25-20 με τον Αστέρα να έχει σκοράρει ήδη 4 τρίποντα.


Οι Σέρβοι δεν πτοήθηκαν από το προβάδισμα των αντιπάλων και έδειξαν ότι μόνο φοβισμένοι δεν ήταν. Σταδιακά πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι στον Στίματς, για να κλείσουν την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και να μπορέσουν να συνεχίσουν να σουτάρουν με μεγαλύτερη άνεση από την περιφέρεια και ουσιαστικά στη δεύτερη περίοδο έλεγξαν τον ρυθμό.
Η ΤΣΣΚΑ μάταια έψαχνε λύσεις σε άλλους παίκτες πλην του αψεγάδιστου Τεόντοσιτς, αντίθετα ο Αστέρας έπαιρνε πολλά από Μίλερ, Κίνσεϊ, Ντάγκουμπιτς και γενικά έδειχνε μεγαλύτερο πλουραλισμό.Το 44-40 του ημιχρόνου για την ΤΣΣΚΑ ήρθε μάλλον από.. κεκτημένη ταχύτητα και δεν έδειχνε να παρέχει την παραμικρή ασφάλεια στους Ρώσους.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σαφή προδιάθεση να στηριχτεί στην άμυνά της, αφού οι αντίπαλοι είχαν πάρει... πολύ αέρα. Ταυτόχρονα ο Ντε Κολό έδειξε ελαφρώς πιο δραστήριος, αυξάνοντας τους μπελάδες για τον Αστέρα, όμως, το σταθερό σημείο αναφοράς παρέμενε ο Τεόντοσιτς, με συμπαραστάτη τον Χάινς που εκμεταλλευόταν τη μεγάλη διαφορά εκρηκτικότητας από τους αντπάλους ψηλούς.


Η ΤΣΣΚΑ χωρίς να... ενθυοσιάζει, βρέθηκε στο 26' για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά πόντων, στο 56-45, τη διατήρησε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 29' όμως ένα προσωπικό σερί του Κουίνσι Μίλερ έφερε τον Αστέρα στο 61-55 και το δεκάλεπτο έληξε με 63-56 για τους Ρώσους που δικαίως ακόμα ανησυχούσαν.

Ακριβώς στον ίδιο ρυθμό κύλησε και η τέταρτη περίοδος. Με... ιδρώτα η ΤΣΣΚΑ που βρήκε και στο πρόσωπο του Κουρμπάνοφ μια αξιόπιστη λύση, διατηρούσε μια διαφορά πέριξ των δέκα πόντων, με μακρινά σουτ ο Αστέρας την "ψαλίδιζε" και έμενε ζωντανός στο παιχνίδι χωρίς πάντως να εμφανιστεί μέχρι τέλους ουσιαστική... απειλή για "μπρέικ" και με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για μεθαύριο Πέμπτη.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 7, Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 23(4), Φριτζόν 5(1), Νίκολς 3(1), Τζάκσον 3, Λαζάρεφ 1, Βοροντσέβιτς 5, Χίγκινς 3, Κουρμπάνοφ 13(1), Χάινς 21

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 11, Ντάγκουμπιτς 6(2), Λάζιτς 7(1), Σίμανιτς, Μίσιτς 5(1), Σιμόνοβιτς 4, Γιόβιτς 14(4), Μίλερς 14(2), Ζίρμπες 6, Στίματς 7

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα