Εκτός Ευρωλίγκας η Παρτιζάν!

Του Μάκη Παπαντωνίου

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου, δε θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν, καθώς, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, δεν κατέθεσε ποτέ αίτημα για να πάρει wild card.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι ομάδες, που θα αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2014-2015. Η Τσιμπόνα, η πρωταθλήτρια της Αδριατικής λίγκας, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν είναι ικανή, να αγωνιστεί στη διοργάνωση τη νέα χρονιά. Για αυτό το λόγο, η Ευρωλίγκα αποφάσισε

να δώσει σε μια ομάδα από το ίδιο πρωτάθλημα μια wild card, αναγνωρίζοντας, έτσι, τη σημασία, που έχει η Αδριατική λίγκα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το γεγονός, ότι θα ήταν αδύνατο να μη συμμετέχει μια ομάδα από το πρωτάθλημα αυτό στην Ευρωλίγκα.

Έτσι, η ομάδα, που θα εκπροσωπήσει το πρωτάθλημα στην Ευρώπη, θα είναι ο Ερυθρός Αστέρας και όχι η Παρτιζάν, καθώς η ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, δεν υπέβαλε αίτηση για να πάρει τη wildcard, που ήταν διαθέσιμη.

Χαρακτηριστικά οι διοικούντες της Ευρωλίγκας, δήλωσαν τα εξής:

''Τα τελευταία χρόνια, πολλές ομάδες που συμμετείχαν στην Αδριατική Λίγκα δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα. Μετά την αδυναμία της Τσιμπόνα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να ανταμείψει με wild card μια ομάδα που συμμετέχει στην ίδια διοργάνωση. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν η καλύτερη επιλογή. Κάθε οργανισμός έχει δικαίωμα να αιτηθεί wild card όμως η Παρτιζάν δεν το έκανε. ''.

Keywords
Τυχαία Θέματα