Ελ... Ντουράντο!

"Εl Dorado" στα ισπανικά σημαίνει "η χρυσαφένια" και είναι αναφορά στη μυθική πόλη που ήταν φτιαγμένη από χρυσό. Ο αγώνας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο δεν ήταν μυθικός παρά την ομορφιά του, είχε όμως τη σφραγίδα του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι, "έντυσε" με χρυσάφι την ομάδα των ΗΠΑ απέναντι στην ψυχωμένη Ισπανία με το χορταστικότατο 107-100 και... μας έβαλε στον πειρασμό να πειραματιστούμε με το όνομα του...

Από τους "ασημένιους"

Ιβηρες οι Παού Γκασόλ και Ναβάρο ήταν καταπληκτικοί, αποδεικνύοντας το πόσο μεγάλοι παίκτες είναι...

Ηταν δεδομένο πριν από την έναρξη του αγώνα, ότι οι Ισπανοί θα έκαναν δύσκολη τη ζωή των Αμερικανών, ακόμα και αν δεν έπειθαν με τις μέχρι τώτα εμφανίσεις τους. Τα πρώτα λεπτά δεν έδειξαν ακριβώς αυτό, αφού οι Αμερικανοί έβρισκαν τα ελεύθερα σουτ απέναντι στη ζώνη των Ισπανών και διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο δεν μεγάλωνε, κυρίως χάρη στον Ναβάρο, ο οποίος ξεκίνησε ζεστός.

Οι παίκτες του Σιζέφσκι ήταν ζεστοί από τα 6μ.75 και ανέβασαν τη διαφορά στους 10 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (35-25), προτού ο Φερνάντεζ καρφώσει εντυπωσιακά στην εκπνοή για το 35-27.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να εμπιστεύονται τη ζώνη και δικαιώθηκαν, καθώς η Αμερική δεν έβρισκε στόχο. Επιθετικά οι Ιβηρες βρήκαν τους διαδρόμους και κατάφεραν ακόμα και να περάσουν μπροστά με τη μικρότερη διαφορά. Το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου δεκαλέπτου κύλησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το χορταστικό 59-58 υπέρ των Αμερικανών.

Το όμορφο θέαμα αλλά και το σασπένς παρέμειναν και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι μπασκετικές προσωπικότητες των Παού Γκασόλ, και Κέβιν Ντουράντ έλαμψαν. Οι δύο παίκτες "τραβούσαν" κατά κύριο λόγο το σκορ για τις ομάδες τους, σε μία περίοδο που οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ελάχιστες και το 83-82, με το οποίο θα έμπαιναν στην τελευταία περίοδο, απεικόνιζε απόλυτα την εικόνα ενός εξαιρετικού αγώνα.

Ο Σκαριόλο επέλεξε να ξεκουράσει τον Παού Γκασόλ στις αρχές της περιόδου και έβαλε στη θέση του τον Ρέγιες. Οι Αμερικανοί το εκμεταλλεύτηκαν και ανέπτυξαν μία σημαντική διαφορά έξι πόντων (90-84) στο πρώτο δίλεπτο.

Πλέον ο ρυθμός του αγώνα ευνοούσε περισσότερο την ομάδα των ΗΠΑ που ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (97-87) με την Ισπανία να δείχνει ότι μένει από δυνάμεις. Οι Ιβηρες προσπάθησαν να πλησιάσουν εκ νέου, όμως οι Αμερικανοί είχαν μπει σε... ψυχολογία χρυσού μεταλλίου και κράτησαν σταθερά το προβάδισμα τους μέχρι το τέλικό 107-100.

Τα δεκάλεπτα: 35-27, 59-58, 83-82, 107-100

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα