Ενας ολοκαίνουριος «γαλανόλευκος» Παναθηναϊκός!

«Αν ήταν στο χέρι μου, θα ήθελα ομάδα με 12 Ελληνες παίκτες»! Τάδε έφη Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (11/6) και έχει πρόθεση να το υλοποιήσει, για να εμφανίσει έναν ολοκαίνουριο Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν, που θα έχει πιο πολύ γαλανόλευκο χρώμα από ποτέ άλλοτε, με Διαμαντίδη, Φώτση, μαζί με Καλάθη, αλλά και Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη!

Οι «πράσινοι» είναι δεδομένο πως τα προηγούμενα χρόνια είχαν χάσει έδαφος στην ελληνοποίηση του ρόστερ τους, έχοντας… χάσμα γενεών. Κάποτε

ο Παναθηναϊκός ήταν η ραχοκοκαλιά της Εθνικής ομάδας, με Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή, Περπέρογλου, Χατζηβρέττα, Σπανούλη, Φώτση κ.ά., ωστόσο με αφετηρία τα τελευταία χρόνια του Ομπράντοβιτς δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει ομαλή συνέχεια στον ελληνικό κορμό, αφού η γενιά του ’90 πήγαινε… αλλού.

Πέρυσι, αποκτήθηκαν Παππάς και Γιάνκοβιτς με προφανή στόχο έναν «ελληνικό Παναθηναϊκό» όπως έχει πει κατ’ επανάληψη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος προχωρά σε αλλαγές στο ρόστερ με την ορμή «τσουνάμι»! Εφόσον οι προθέσεις του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ υλοποιηθούν, τότε τη σεζόν 2014/2015 θα εμφανιστεί μια ομάδα που δεν θα θυμίζει τίποτα την ομάδα της διετίας 2012-2014! Μια ομάδα χωρίς Μπράμος, χωρίς Ματσιούλις, χωρίς Γκιστ, χωρίς Λάσμε, οι οποίοι σύμφωνα με τις «πράσινες» εξαγγελίες θα αποτελέσουν παρελθόν, πέραν των έτσι κι αλλιώς δεδομένων για την πόρτα της εξόδου, Μπατίστ (σταματά το μπάσκετ), Ούκιτς, Ράιτ, Κάρι!!!

Μεγάλος μεταγραφικός στόχος είναι ο Νικ Καλάθης, ενώ υπάρχουν και «στοιχήματα» όπως η απόκτηση του 17χρονου σέντερ Γιώργου Παπαγιάννη που ξεκίνησε από το Περιστέρι και τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ, έχοντας πάμπολλες προτάσεις από το NCAA, με τεράστια προοπτική για το ΝΒΑ!

Ενας Παναθηναϊκός που θα έχει ως πρώτο ξένο τον Βεζένκοφ, που έχει «κλείσει» (έπεται ο Μποχωρίδης) συν άλλους δύο ξένους, έναν γκαρντ και έναν ψηλό, που θα είναι επιλογής του Ντούσκο Ιβάνοβιτς! Ο Μαυροβούνιος τεχνικός έχοντας πει το «ναι» στην πρόταση των νταμπλούχων Ελλάδας, έχει πει «ναι» και στο συγκεκριμένο πλάνο, έχοντας την αποστολή να «χτίσει» μια ομάδα σχεδόν από το μηδέν, μετατρέποντας νεαρούς παίκτες σε ισχυρές προσωπικότητες, όπως έκανε παλιότερα στην Ταού, με παίκτες όπως Σκόλα, Νοτσιόνι, Πριχιόνι, Σπλίτερ που έφτασαν «άγουροι» στα χέρια του και έγιναν παίκτες πρώτης γραμμής σε επίπεδο Ευρωλίγκας και ΝΒΑ!

Ιδού ποιο είναι το ρόστερ που ονειρεύεται ο Γιαννακόπουλος για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Δημήτρης Διαμαντίδης
Νίκος Παππάς
Νικ Καλάθης
Λευτέρης Μποχωρίδης
Μιχάλης Λούντζης
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Αντώνης Φώτσης
Αλέξανδρος Βεζένκοφ
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης
Γιώργος Διαμαντάκος
Γιώργος Παπαγιάννης
Επιπλέον θα αποκτηθούν δύο ξένοι, ένας γκαρντ και ένας σέντερ

Σύμφωνα με αυτό το πλάνο, παρελθόν θα αποτελέσουν:

Μάικ Μπράμος
Μάικ Μπατίστ
Ραμέλ Κάρι
Ρόκο Ούκιτς
Στεφάν Λάσμε
Τζέιμς Γκιστ
Γιόνας Ματσιούλις
Γιώργος Αποστολίδης
Ζακ Ράιτ
Σανγκ Πινγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα