Γ' Εθνική (Νότος): Ντέρμπι στην Πεντέλη, δύσκολες αποστολές για τους πρωτοπόρους

Οι δύο Νότιοι όμιλοι της Γ' Εθνικής είναι συγκλονιστικοί έως τώρα στην εξέλιξή τους, με τις ανατροπές να μη λείπουν κάθε Κυριακή. Κι αυτό, γιατί σε κάθε αγωνιστική δεν υπάρχουν μόνο ντέρμπι, αλλά και επικίνδυνες εκτός έδρας αναμετρήσεις για τους προπορευόμενους, οι οποίες δεν αποκλείεται να κρύβουν σπουδαίες εκπλήξεις.

Στον πρώτο όμιλο, μπαίνουμε αισίως στην έβδομη «στροφή», όπου ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης και ο Έσπερος Πατρών οφείλουν να συνεχίσουν την νικηφόρα πορεία τους, περνώντας από την Πάτρα και την Πετρούπολη

αντίστοιχα, με τον Γλαύκο να έχει δείξει ουκ ολίγες φορές τη δυναμική του εντός έδρας και τον Άρη να είναι σε κάθε αγώνα βελτιωμένος, έστω κι αν ακόμη δεν έχει «εξαργυρώσει» αυτή την εικόνα του με την πρώτη του νίκη. Σε σκληρή δοκιμασία μακριά από το «σπίτι» της πρέπει να επιτύχει και η Ένωση Ιλίου, καθώς η Καλαμάτα, μετά την ψυχολογική ανάταση που έχουν φέρει οι νίκες με Ίκαρο Καλλιθέας και Γλαύκο, βλέπει το μεταξύ τους αγώνα στην Τέντα ως μία σπουδαία δοκιμή των δυνάμεών της, προσδοκώντας για ακόμη μία φορά στη δυναμική υποστήριξη του κοινού της.

Η πρωτοπόρος Δάφνη Δαφνίου, από την πλευρά της, φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί με αντίπαλο την Πεύκη, η οποία μετά την εντός έδρας ήττα από την Καλαμάτα και την παραίτηση του Παναγιώτη Ζερβουλάκου, μοιάζει να βρίσκεται ήδη στα βράχια. Ο ΚΑΟ Κορίνθου, επίσης, έχει μπροστά του μία καλή ευκαιρία για επάνοδο στις επιτυχίες κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας, με τον πρώτο να μη θέλει να χάσει περαιτέρω επαφή από την κορυφή και τον δεύτερο να αναζητά μεγάλα αποτελέσματα που θα μπορέσουν να αναπληρώσουν το χαμένο του έδαφος στη «μάχη» της παραμονής.

Να γιατρέψει τις αγωνιστικές «πληγές» των τελευταίων δύο εβδομάδων επιθυμεί η Ακράτα, υποδεχόμενη την Ερμιονίδα και αναζητώντας μία νίκη που θα ελαφρύνει το «κλίμα» στις τάξεις της. Τέλος, υψίστης σημασίας είναι το ματς στο Αίγιο, όπου ο Κεραυνός ψάχνει για αποτέλεσμα-«βάλσαμο» κόντρα στην Αχαγιά, με τους Πατρινούς πάντως να έχουν αποδείξει νωρίτερα ότι μπορούν να πάρουν μεγάλα «διπλά».

Η βαθμολογία σε 6 αγωνιστικής:

1) Δάφνη Δαφνίου 12 (6-0)
2) Έσπερος Πατρών 11 (5-1)
3) Ίκαρος Ν. Σμύρνης 10 (5-0)*
4) Πορφύρας 10 (4-2)
5) Ένωση Ιλίου 9 (4-1)*
6) Γλαύκος 9 (3-3)
7) Καλαμάτα 9 (3-3)
8) Ακράτα 9 (3-3)
9) Αχαγιά '82 9 (3-3)
10) ΚΑΟ Κορίνθου 8 (3-2)*
11) Ίκαρος Καλλιθέας 7 (1-5)
12) Κεραυνός Αιγίου 6 (1-4)*
13) Ερμιονίδα 6 (1-4)*
14) Πεύκη 6 (0-6)
15) Άρης Πετρούπολης 5 (0-5)*

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου της Γ' Εθνικής:

ΔΑΚ Κορίνθου 17.00 Κόρινθος – Ίκαρος Καλλιθέας Φάκαρος-Μαρίγλη (Τρίγκα)

1ο Μάνδρας 17.00 Δάφνη Δαφνίου – Πεύκη Παυλόπουλος-Δελαγραμμάτικας (Τεφτίκης Κ.)

Τέντα 17.00 Καλαμάτα – Ένωση Ιλίου Καμήτσος-Καββαδάς (Γιαλικάρης)

Γλαύκου 17.00 Γλαύκος-Ίκαρος Ν. Σμύρνης Μαυρατζάς-Τσιμπούρης (Μάρκου)

Ακράτας 17.00 Ακράτα – Ερμιόνη Γιακείμη-Σκαλτσής (Παπαδόπουλος Γ.)

Πετρούπολης 17.00 Άρης Πετρούπολης – Έσπερος Μακρής-Κώτσου (Πετράκης Μιχ.)

Αιγίου 17.00 Κεραυνός Αιγίου – Αχαγιά 82 Καρακάσης-Τσακαλογιάννης (Θεοδωρόπουλος)

Ρεπό: Πορφύρας

Στο δεύτερο όμιλο του Νότου, η έκτη αγωνιστική ξεκίνησε χθες (19/11) με την αναμέτρηση στη Λαμία, όπου... Στο σημερινό μενού (20/11), ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Πεντέλη και Διαγόρα Δρυοπιδέων, με δύο από τα πιο «γεμάτα» ρόστερ της κατηγορίας να «κονταροχτυπιούνται», έχοντας από μία ήττα έκαστος και αποκτώντας με νίκη ένα έστω και «ελαφρύ» προβάδισμα στην «κούρσα» της κορυφής. Η Νίκη Αμαρουσίου ζητά ένα μεγάλο αποτέλεσμα, αποτελώντας υψηλό «εμπόδιο» για τον Ιπποκράτη Κω, ο οποίος επιστρέφει από το ρεπό του με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση του απολύτου του. Λίγο αργότερα, ο Προμηθέας Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσει στο Κλειστό του Σπόρτιγκ τη Σαντορίνη, σε έναν αγώνα που μοιάζει να μην έχει αύριο για την υπόθεση του υποβιβασμού.

Στη Θήβα, ο Κάδμος θέλει να φτάσει στην έκτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στον Λοκρό, αν και η ομάδα της Αταλάντης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες επί της Νίκης και της Πεντέλης. Τέλος, Πόλις και ΟΦΗ διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στην Καλλιθέα, με τη μαχητικότητα των παικτών του Ιορδάνη Μουριχίδη να συναντά τους αποφασισμένους για κάτι μεγάλο Κρητικούς.

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες:

1) Κάδμος Θηβών 10 (5-0)2) Πεντέλη 9 (4-1)3) Ιπποκράτης Κω 8 (4-0)*4) Διαγόρας Δρυοπιδέων 7 (3-1)*5) Έσπερος Λαμίας 7 (3-1)*6) ΟΦΗ 7 (3-2)**7) Άρης Νικαίας 7 (2-3)8) Νίκη Αμαρουσίου 7 (2-3)9) Λοκρός Αταλάντης 6 (2-2)*10) Πόλις Καλλιθέας 5 (1-3)*11) Πανναξιακός 5 (0-5)12) Προμηθέας Χαλανδρίου 5 (1-4)**13) Σαντορίνη 5 (0-5)(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο
(**) Ξεκίνησαν από το -1

Η 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου της Γ' Εθνικής:

Θήβας 17.00 Κάδμος – Λοκρός Κοτσίμπος-Ντάνος (Κάλφα)

Σπόρτιγκ 15.15 Προμηθέας Χαλανδρίου – Σαντορίνη Νάστος-Ρίζος (Τζουβάρας)

Εθν. Αντίστασης 17.00 Πόλις – ΟΦΗ Λογοθέτης-Κουτσοδήμος (Μουζάκης Στ.)

Ν. Πεντέλης 17.00 Πεντέλη – Διαγόρας Δρυοπ. Αποστολίδης-Ορφανός Εμ. (Δημητριάδης)

2ο Λ. Αμαρουσίου 14.30 Νίκη Αμαρουσίου – Ιπποκράτης Κω Σταθόπουλος-Λεκατσάς (Φαλούκας)

Έσπερος Λαμίας - Πανναξιακός

Ρεπό: Άρης Νικαίας

Πηγή photo: Sport-Ermionida

Keywords
Τυχαία Θέματα