Η επόμενη μέρα του Νότου...

Πέρασε και η 7η αγωνιστική στους δυο ομίλους της Β' Εθνικής και κάποια πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν...ειδικά όσο αφορά τις θέσεις τις ανόδου.

Στο Νότιο όμιλο το «τρένο» που έχει δημιουργήσει ο Κώστας Σορώτος στον Εθνικό, μπορεί να έκανε μια στάση στη Νίκαια την περασμένη αγωνιστική, αλλά δεν εκτροχιάστηκε αφού απέναντι στο Μαρούσι μας έδειξε γιατί είναι το grand φαβορί για την απευθείας άνοδο...γιατί πολύ απλά ο «δάσκαλος» coach Σορώτος έχει εμφυσήσει σε παίκτες

πρωταγωνιστές την έννοια της άμυνας.

Από κοντά και ο Αετός, του Κώστα Παπαμάρκου, έκανε βόλτα στο «Αντώνης Τρίτσης» με ένα ρόστερ που θα ζήλευαν ομάδες της Α2. Ομάδα ικανή, και σοβαρή ο Αετός, θα φανεί στα δύσκολα...όπου θα κληθεί να δείξει τον χαρακτήρα του.

Να κερδίζει το στοίχημα δείχνει και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, αλλά πάνω από όλα ο Παναγιώτης Καραβανάς ο οποίος πριν δυο χρόνια...αναπάντεχα και αγωνιζόμενος στην Α2 με τον Πανερυθραϊκό είχε αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ, σε ηλικία 27 ετών. Ο «γίγαντας» των 2.09, επέστρεψε, και κάτω από την καθοδήγηση ενός σπουδαίου προπονητή, αλλά και ανθρώπου όπως είναι ο Γιάννης Γιαννόπουλος δείχνει να βγάζει τα προσόντα του. Με αντίπαλο τον Ιωνικό Νικαίας στο «Δαϊς» ήταν απολαυστικός καθώς με 26 πόντους (11/14 δίποντα) και 15 ριμπάουντ διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Νίκου Καραγιάννη.

Μας άρεσε για μια ακόμη φορά η ξεχωριστή νότα που δίνουν οι οπαδοί του Ιωνικού Νικαίας, οι οποίοι κυριολεκτικά είναι παντού. Περίπου 100 βρέθηκαν στο Δαϊς, φώναξαν για την ομάδα τους , η οποία μπορεί να ηττήθηκε και να έμεινε δεύτερη, αλλά με τέτοιο κόσμο δεν έχει να φοβάται πολλά.

Η Ένωση Ιλίου χρειαζόταν...νίκη και επειγόντως...και βρήκε να την κάνει στο «κάστρο» του Πανερυθραϊκού, με τον Αλέξανδρο Μπάρδα να πυροβολεί κατά ριπάς με 6/8 τρίποντα.

Αναμφισβήτητα τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Νήαρ Ήστ του μαχητή Τόλη Καρνέση. Οι Καισαριανιώτες στο κεκλεισμένων των θυρών «Ανδ.Παπανδρέου» επέστρεψαν από το -15, και με τον Πέτρο Καράμπα να κάνει μαγική εμφάνιση κατάφεραν στην παράταση να μείνουν ζωντανοί και να μπλέξουν το Περιστέρι σε μπελάδες. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Πέτρο Λυτόπουλο, ο οποίος με θλάση στους κοιλιακούς αγωνίστηκε στην παράταση ώστε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του....Αυτό θα πει ομάδα.

Η δήλωση της αγωνιστικής ωστόσο ανήκει δικαιωματικά στον αρχηγό, ηγέτη και σήμα κατατεθέν του Πόλις, Αχιλλέα Μπογδανίδη. Ο Πόλις, μετά την επιστροφή του Γιώργου Σίμου στον πάγκο του πίστευε στη νίκη απέναντι στον Αμύντα...αλλά αντί για νίκη ήρθε το βαρύ 52-76. Ο ίδιος με το ήθος και την απλότητα που τον διακατέχει έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Nτρέπομαι...έτσι απλά.Καληνύχτα παίδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα