Η ώρα της κρίσης... για όλους

Η ώρα της… στέψης πλησιάζει για τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος πήρε το "διπλό" στην έδρα του Στρατωνίου και σε συνδυασμό με τις ήττες των Ηρακλή και Αιγάλεω βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στον Βόρειο Όμιλο της Β' Εθνικής. Αυτό και… άλλα πολλά στο Top 5 της 22ης αγωνιστικής, όπως την είδε το basketblog.gr.

"Ο φονέας των γιγάντων"

Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος

φρόντισε να ανεβάσει στροφές ο Ιωνικός Ν.Φ., ο οποίος σημειώνοντας καθοριστικές εντός έδρας νίκες, μπόρεσε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να απέχει ελάχιστα από την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του στην κατηγορία. Πέραν τούτου, όμως, οι "κυανόλευκοι" έβαλαν… "στοπ" στους δύο πρωτοπόρους καθώς επικράτησαν εντός έδρας τόσο του Φίλιππου Βέροιας όσο και του Ηρακλή δείχνοντας πως… έχουν τον τρόπο να κάνουν ζημιές.

Έδειξε τα δόντια του…

Ήταν δεδομένο πως η αναμέτρηση κόντρα στο Ανατόλια ήταν… τελικός για τον Πιερικό Αρχέλαο αφού σε περίπτωση ήττας, οι "μελανόλευκοι" θα ήταν με το ένα πόδι στη Γ' Εθνική. Η εντυπωσιακή εμφάνιση και η εμφατική νίκη (82-58), όμως, έδειξαν πως η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είναι "παρών" στη μάχη της σωτηρίας με αποτέλεσμα να βρίσκεται, πλέον, σε θέση… οδηγού αφού άφησε πίσω της τους νεοφώτιστους.

Κερδισμένος ο Φίλιππος Βέροιας

Τρεις από τις τέσσερις ομάδες της κορυφής γνώρισαν την ήττα αυτή την Κυριακή. Η μοναδική που… γλίτωσε το κίτρινο φύλλο αγώνα ήταν ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος υπέταξε εκτός έδρας το Στρατώνι και βρίσκεται δύο… βήματα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου και την απευθείας άνοδο στην Α2 κατηγορία. Δύο νίκες και έχουμε… φιέστα στη Βέροια.

Το ματς της χρονιάς σε άδειες εξέδρες

Αιγάλεω και Στρατώνι παίζουν την προσεχή Κυριακή όλους τους κόπους της σεζόν σε ένα παιχνίδι όπου ο νικητής παραμένει "ζωντανός" στο κυνήγι του μπαράζ, ενώ ο ηττημένος… συμβιβάζεται με την τέταρτη θέση. Το ότι θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι είναι δεδομένο, όπως δεδομένο είναι ότι η ατμόσφαιρα θα είναι "παγωμένη" λόγω της διεξαγωγής του κεκλεισμένων των θυρών.

Τέλος στις ήττες

Με κακή ψυχολογία και έχοντας στις πλάτες του τέσσερις σερί ήττες, το Μαρούσι ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ γνωρίζοντας πως νέα ήττα θα είχε πολλές επιπτώσεις (κυρίως βαθμολογικές). Οι "κιτρινόμαυροι", όμως, έκαναν το καθήκον τους και αναπνέουν με μεγαλύτερη άνεση αφού απομακρύνθηκαν από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα