Ηλυσιακός - Ολυμπιακός 54-85

Ο Ολυμπιακός έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επιβλήθηκε του Ηλυσιακού στα Ιλίσια με 85-54. Οι νικητές πήραν από το πρώτο δεκάλεπτο μία μεγάλη διαφορά και τη διατήρησαν μέχρι το τέλος του αγώνα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Πλέον οι Πειραιώτες σκέφτονται μόνο το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας (14/10) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι»

ήταν σοβαροί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και προσπάθησαν να περάσουν την μπάλα στους ψηλούς. Τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία, καθώς Ντάντστον και Πέτγουεϊ έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και ήταν αυτοί που έπαιρνα τις επιθέσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης. Από νωρίς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9-2, και αυτό έγινε σχεδόν αστραπιαία 6-24 για τους φιλοξενούμενους. Ο Ηλυσιακός δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 12-33.

Ο Ηλυσιακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση βρήκε κάποιους διαδρόμους. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα σερί 6-0 και μείωσαν αρχικά σε 18-33, αλλά στη συνέχεια το επιμέρους σερί συνεχίστηκε για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα (11-4) με το σκορ να γίνεται 23-37, 3’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπαρτζώκας έκανε κάποιες αλλαγές, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε κυρίως στον επιθετικό τομέα και έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 29-47.

Ό Άντερσον ήταν η μοναδική απειλή για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς ο Αμερικανός του Ηλυσιακού κατάφερε να βρει κάποιες λύσεις επιθετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως σε αυτό το διάστημα κατάφεραν να πετύχουν κάποια καλάθια, κρατώντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός πως ο Μποντζ δυσκόλεψε πολύ τον Ντάντστον σε αρκετές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Ηλυσιακός άρχισε και πάλι να μειώσει το σκορ με σερί 9-0, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ για να… ξυπνήσει τους παίκτες του και τα κατάφερε με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 43-62.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα. Ο Λιόγας από την πλευρά του Ηλυσιακού, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ, κρατώντας τους ξένους για αρκετή ώρα στον πάγκο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά και έπαιξε πιο ελεύθερα απέναντι στους γηπεδούχους. Το τελικό 54-85 έδωσε στους Πρωταθλητές Ευρώπης την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85.

Keywords
Τυχαία Θέματα