Ηλυσιακός - Πανιώνιος 69-75

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου καθώς οι "κυανέρυθροι" άλωσαν την έδρα του Ηλυσιακού (επίσης με νέο προπονητή) με 75-69, σε ένα παιχνίδι όπου ο… ηττημένος κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι για 29 λεπτά, αλλά ένα μονόλεπτο "βραχυκύκλωμα" στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Νεοσμυρνιωτών.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με σαφή προσανατολισμό να "ταΐσουν" τον Μπούκερ, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του στο "ζωγραφιστό". Παρά το γεγονός, πάντως, πως στα πρώτα λεπτά το πλάνο έδειχνε να αποδίδει

καρπούς, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν συνέχισαν να τροφοδοτούν τον Αμερικανό σέντερ με αποτέλεσμα να επιδοθούν σε σωρεία λανθασμένων επιλογών.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ηλυσιακό να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και με τον Χάμπτον να ηγείται στο σκοράρισμα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Πανιώνιος είχε κακή λειτουργία και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν ακόμα και με διψήφιο αριθμό πόντων λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (54-44).

Μία κίνηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν, όμως, ικανή να αλλάξει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν οι "κυανέρυθροι" στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου αποσυντόνισε πλήρως τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν να αιφνιδιάζονται.

Έτσι, ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σκορ και με εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από πολύ ώρα (60-61 στο 33').

Όταν, μάλιστα, στην επιθετική εξίσωση μπήκαν και οι Παππάς - Γιάνκοβιτς, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα. Το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια μέχρι το τέλος του αγώνα δίνοντας στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου την ευκαιρία να επιστρέψει στη συλλογή ροζ φύλλων αγώνα.

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, πάντως, αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο… ηττημένος Ηλυσιακός, που έδειξε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα και καλύτερο πλάνο σε άμυνα και επίθεση, εν αντιθέσει με τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι επικράτησαν κυρίως χάρη στην ατομική κλάση των παικτών τους, παρά την ομαδική λειτουργία.

Διαιτητές: Φούφης - Ψαριανός - Ξενικάκης.
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 40-36, 56-54, 69-75.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ζευγώλης): Καυκής 1, Αράπης 4, Χάμπτον 21 (1), Αποστολίδης 8 (1), Χατζής 2, Σπανός 4, Δορκοφίκης 7, Σκοτ 11 (1), Τζόουνς 11, Παραγυιός.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 5, Πέιν 10, Αθηναίου, Γκιμπς 7 (1), Μίλμπουρν 3 (1), Αθανασούλας 1, Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 7, Παππάς 15 (2), Ντραγκίσεβιτς 1, Μπούκερ 21.

Keywords
Τυχαία Θέματα