Κατσίβελης: «Τρέχοντας για το three-peat!»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης δεν είναι πλέον το «ανερχόμενο ταλέντο» στο ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα στις θέσεις των γκαρντ. Ο ταλαντούχος παίκτης αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο πλέον στους Πρωταθλητές Ευρώπης και ο ίδιος, μιλώντας στο Basketblog.gr τονίζει πως η ομάδα του θα πάει… τρέχοντας

για το «three-peat».

Ο Κατσίβελης αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός, στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το «three-peat». Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο 22χρονος γκαρντ στο Basketblog.gr στο πλαίσιο της media day (30/10) των Πειραιωτών.

- Καταρχάς πως είναι το πόδι σου; Η υγεία σου;

«Πλέον είμαι καλύτερα. Έχω αρχίσει να κάνω κανονικά προπονήσεις και ελπίζω από δω και πέρα να είμαι καλά και υγιής και να μην έχουμε άλλα…».

- Θα σηκώσει και φέτος ο Ολυμπιακός το τρόπαιο της Ευρωλίγκας;

«Είναι κάτι το οποίο θέλουμε, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού για φέτος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πάμε και θα το πάρουμε, αλλά το ότι θέλουμε, το θέλουμε και το πιστεύουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε τους στόχους μας».

- Δεδομένου πως είσαι από την αρχή της προετοιμασίας, τι το διαφορετικό υπάρχει στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι και κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι «καινούριοι» τον Ολυμπιακό;

«Η ομάδα και η «φροντ λάιν» μας φέτος είναι πιο αθλητική από την περσινή, αυτό είναι δεδομένο. Είναι νωρίς να κάνουμε κάποια σύγκριση σχετικά με πέρυσι και θα είναι και άδικο για τα παιδιά που έχουν έρθει φέτος στην ομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχουν παίξει ακόμα σε κάποιο επίσημο παιχνίδι. Πιστεύω όμως, πως όλοι μπορούν να βοηθήσουν, καθώς τους βολεύει και ο τρόπος παιχνιδιού που θέλει να έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο επιλέχτηκαν και από το τεχνικό τιμ οι συγκεκριμένοι παίκτες».

- Δηλαδή φέτος θα δούμε ένα πιο… γρήγορο Ολυμπιακό; Θα χτυπάει πιο πολύ στον αιφνιδιασμό;

«Αυτό είναι που θέλαμε να κάνουμε και πέρυσι. Φέτος όμως με τη «φροντ λάιν» που διαθέτουμε, θα είναι πιο εύκολο για μας. Οι ψηλοί που έχουμε φέτος είναι σαφώς πιο γρήγοροι και αθλητικοί σε σχέση με πέρυσι. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βάση και να χτυπήσουμε σε αυτόν τον τομέα τις αντίπαλες ομάδες».

- Σε τί βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός;

«Είχαμε μία δύσκολη προετοιμασία φέτος. Είχαμε πολλούς διεθνείς παίκτες που ήρθαν αργά στην προετοιμασίας, λόγω Ευρωμπάσκετ, υπήρξαν και τραυματισμοί που μας άφησαν πίσω. Οι τραυματισμοί είναι πάντα εκτός πλάνων και δεν βοηθάει να συνεχίσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Έχουμε αρκετούς τραυματισμούς και είναι ακόμα αρχή. Παρ’ όλη αυτά, θέλουμε με αρχή τα παιχνίδια στη Βραζιλία, όπου έχουμε και δύο απουσίες, τον Έισι (σ.σ. Λο) και τον Παπαπέτρου, η ομάδα να πάρει μπρος και να δένουν οι παίκτες μεταξύ τους, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για την πολύ δύσκολη αρχή του πρωταθλήματος».

- Μου δίνεις… πάσα για την επόμενη ερώτηση. Υπάρχει στο μυαλό σας από τώρα ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό;

«Όταν ξεκινάς από το -2 και παίζεις στην 1η αγωνιστική με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην έδρα σου και μάλιστα χωρίς τον κόσμο, δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Δεν θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι, αλλά ούτε ο Παναθηναϊκός θα είναι. Ουσιαστικά θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο, καθώς και αυτοί έχουν αρκετά προβλήματα από όσο ξέρω. Πιστεύω με καλές προπονήσεις και μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι».

- Και κάτι τελευταίο, μιλώντας υποθετικά, αν κάποιος σου έλεγε: «διάλεξε: Ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα!» ποιο θα επέλεγες;

«Αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση (σ.σ. γέλια). Σίγουρα το να κάνεις το «three-peat» είναι κάτι μοναδικό. Το έχει κάνει παλαιότερα η Γιουγκοπλάστικα και θα θέλαμε να το κάνουμε και εμείς. Τα θέλουμε όλα, αυτό είναι δεδομένο, αλλά ίσως θα προτιμούσα την Ευρωλίγκα από το πρωτάθλημα αν ήταν να διαλέξω ένα από τα δύο».

Keywords
Τυχαία Θέματα